Početna / Imuni sistem / Zašto treba da jedete sremuš ili divlji beli luk
Zašto treba da jedete sremuš ili divlji beli luk

Zašto treba da jedete sremuš ili divlji beli luk

Sremuš ili divlji beli luk (lat. Allium ursinum) je kolekcija vrsta iz roda Allium koje imaju neke od istih karakteristika kao i običan beli luk. Postoji dosta različitih biljaka koje spadaju u divlji beli luk, uključujući i neke sorte sremuša.

Kako prepoznati sremuš ili divlji beli luk?

Može biti teško da se identifikuje ovaj divlji oblik belog luka, jer mnogi smatraju da izgleda sasvim slično travi. Međutim, postoje neke jasne razlike, uključujući i šuplju prirodu dugih, uskih listova, koji imaju tendenciju da rastu u busenovima, otprilike 30-90 cm u visinu. Šuplje lišće  podseća na vlašac i često se pogrešno smatra kao mladi luk; ustvari, ukus je često prilično sličan.

Ispod zemlje, kao i kod tradicionalnijih vrsta belog luka, sremuš ili divlja vrsta belog luka će imati zbirku stabljika i malih lukovica. Ako želite izbeći povlačenje korena kako biste identifikovali biljku, potražite guste nakupine cvetova oblika kišobrana, što može biti indikator divljeg belog luka ili sremuša. Takođe možete da pocepate ili smrvite list, koji će zatim osloboditi prepoznatljiv miris luka.

Lekovita upotreba sremuša

Medicinski posmatrano, postoji puno impresivnih upotreba sremuša, uključujući i tretman visokog krvnog pritiska, visokog holesterola, uznemirenog stomaka i hroničnog oboljenja, između ostalog. Ova vrsta belog luka može biti korišćena interno ili topikalno kao biljni suplement ili kao dodatak oblogama i drugim prirodnim lekovima.

Poboljšava zdravlje srca

Poznato je da beli luk ima umirujuće dejstvo na visok krvni pritisak, što može smanjiti rizik od ateroskleroze, srčanog udara i moždanog udara. Osim toga, divlji beli luk ili sremuš može smanjiti nivo holesterola, čuvajući vaše srce u dobrom stanju.

Tretira stomačne tegobe

Antibakterijska i anti-gljivična jedinjenja koja se nalaze u ovoj divljoj formi belog luka mogu pomoći u ponovnom balansiranju bakterijske flore u vašem stomaku, što može da smiri zapaljenje, nadimanje, grčeve, konstipaciju i druge probleme sa stomakom na koje možete uticati.

Tretira hronične bolesti

Aktivni sastojci sremuša imaju sposobnost da neutrališu aktivnost slobodnih radikala, pre nego što mogu dovesti do ćelijske mutacije i oksidativnog stresa u različitim delovima tela. Ovo može smanjiti rizik od raka i drugih hroničnih bolesti, kao što su bolesti srca ili artritis.

kandidaCANDIDAPLANT KAPI su 100% prirodan preparat koji sadrži biljne ekstrakte nevena, virka, vranilove trave, uve i sremuša.

Zahvaljujući svom anti-gljivičnom i detoksikacionom dejstvu, ove biljne kapi pomažu u otklanjanju ili regulisanju tegoba nastalih kod gljivičnih infekcija (mikoza) kože i sluzokože, prouzrokovanih dermatofitima, kvasnicama, plesnima i sličnim organizmima. Možete da ih koristite i za jačanje imuniteta.

CANDIDAPLANT KAPI su prirodno rešenje protiv gljivica (kandide) i ne izazivaju neželjene reakcije.

Upotreba:

Uzeti 3 do 4 puta dnevno po pola kašičice (2,5ml) sa malo vode. Pre upotrebe promućkati!

Pogledajte i ...

Neki od uzroka psorijaze

Neki od uzroka psorijaze

Neka istraživanja su pokazala da se psorijaza pojavljuje kao rezultat slabog imunog sistema. Imuni sistem …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *