Za jači libido: Babin zub

Za jači libido: Babin zub

Za jači libido: Babin zub

Tribulus terrestis – „babin zub“ je biljka koja raste u toplim tropskim regionima Evrope, južne Azije, Afrike i Australije. Zbog svojih lekovitih svojstava smatra se jednim od najjačih prirodnih suplemenata koji povećavaju snagu i obim mišića, ali ima i jak efekat na muško seksualno zdravlje.

Tribulus se često koristi kao prirodan pojačivač testosterona, što kao rezultat ima veću snagu i masivnost mišića. Na primer, u nedavnoj litvanskoj studiji, sportistima je davano 625 miligrama 40% saponin tribulus suplementa tri puta dnevno u periodu od 20 dana. Rezultati su pokazali da je u prvih 10 dana istraživanja nivo testosterona znatno povećan kod sportista.

Postoje dva mišljenja zašto dolazi do tog efekta, prvo glasi da tribulus povećava lučenje dva hormona: luteinizirajućeg (LH) i folikulostimulišućeg (FSH). Drugi su uvereni da je to zbog činjenice da biljka „babin zub“ značajno smanjuje glukozu u krvi.

JAČA LIBIDO

Neka istraživanja su pokazala da kod muškaraca sa smanjenom seksualnom željom, unos tribulus teresstrisa u dozama od 750 do 1.500 miligrama dnevno u periodu od dva meseca dolazi do povećanja seksualne želje za čak 79 procenata. Tako je uočena veća proizvodnja semene tečnosti. S druge strane, podeljena su mišljenja o utacaja ovog prirodnog leka na lečenje erektivnih disfunkcija, dok jedni tvrde da ima značajne efekte drugi nisu tog uverenja. Primećeno je da tribulus ima jako dejstvo i na libido žena, odnosno proizvodnju jajnih ćelija.

Snižava nivo holesterola

Dokazano je da Tribulus Terristris učestvuje u snižavanju nivoa holesterola u krvi, a sa druge strane povećava proizvodnju DHEA i androstendoina. Biljka ima jako antibakterijsko dejstvo. Cenjena je među sportistima kojima je potrebna snaga zato što podpomaže nagomilavanje mišićne mase i povećanja snage organizma. To je jedna bezopasna alternativa steroidnim medikamentima.

U mnogim se zemljama proizvode preparati, koji se koriste za smanjenje holesterola i u terapiji arterioskleroze uopšte, cerebralnih i krvnih sudova. Aktivne materije iz njega razlažu veze između holesterola i kalcijuma od kojih nastaje plak na krvnim sudovima, kamen u žuči i bubregu. U procesu istraživanja je ustanovljeno da furostanoli – saponini iz tribulusa utiču ne samo na libido, već su i jako dobro sredstvo za oporavak i poboljšanje spermatogeneze kod muškaraca kao i ovulacije kod žena. Potvrđene su i predpostavke za uspešno korišćenje u kompleksnoj terapiji hipertrofije prostate.

preparat za muškarceMaskulin® biljne kapi sadrže jedinstvenu kombinaciju biljaka Babin zub (Tribulus terrestris), Sitnocvetnu mlečiku ( Epilobii parviflorum) i Grčko seme ( Foenugraeci semen).

Maskulin® biljne kapi deluje na hipofizu koju stimuliše na povećano lučenje LH pa samim tim dolazi do povećanog stvaranja vlastitog (endogenog) muškog hormona u testisima. Upravo zbog toga prilikom uzimanja Maskulin® biljnih kapi uz povećanje mišićne mase dolazi i do istovremenog povećanja libida i poboljšanja polne funkcije. Povećana količina muškog hormona deluje na sintezu proteina i na vrlo efikasno povećanje mišićne mase.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.