Šta dovodi do bujanja kandide

Šta dovodi do bujanja kandide

Šta dovodi do bujanja kandide

Način ishrane stvara savršene uslove za bujanje kandide, jer gljivicama treba šećer da bi se razmnožavale. Rafinirani ugljeni hidrati i industrijska hrana, rafinirane žitarice i alkohol pogoduju širenju kandide.

S druge strane, ishrana bogata šećerom dokazano oslabljuje imunitet pa zbog toga organizam lakše „popusti“ pred kandidom.

Kandida se hrani jednostavnim šećerima i doslovce manipuliše osećanjem gladi, tj. dovodi do snažne želje za slatkim. Šećer je kandidi potreban za izgradnju ćelijskog zida i za prelazak u virulentniji oblik. Samo jedan slatki obrok dovodi do eksplozivnog bujanja populacije kandide u kratkom vremenskom periodu.

Uzroci širenja kandide

Najčešći uzrok preteranog širenja kandide je terapija antibioticima. Oni uništavaju bakterije, kako loše, tako i one dobre, koje štite naše telo i nalaze se u crevima. Uzimanje probiotika može u određenoj meri da održi ravnotežu crevne flore i da spreči širenje kandide.

Stres i te kako može da bude okidač infekcije kandidom, zbog kortizola, hormona koji oslabljuje imunološki sistem i povećava količinu šećera u krvi. Ovaj hormon, koji se luči prilikom stresa, na taj način „pomaže“ kandidi. Hroničan stres slabi nadbubrežne žlezde, koje su važan deo imunološkog sistema.

Pilule za kontracepciju mogu da budu krivac za širenje infekcije kandidom. Želudac je vrlo osetljiv organ, a uzimanjem kontraceptivnih pilula može se narušiti krhka ravnoteža između mikroorganizama i gljivica koji potpomažu varenje hrane. Takođe, estrogen, koji je glavni sastojak pilula, podstiče razvoj gljivica.

Srebrne plombe sadrže polovinu žive, otrovne za organizam. Čestice žive se oslobađaju dok žvaćemo, peremo zube, a ovaj otrov značajno slabi imunitet. Živa ubija dobre bakterije u crevima, pa je najbolje plombe sa živom zameniti.

Hlor i fluor slično deluju na bakterije u crevima, uništavaju ih i dozvoljavaju kandidi da se širi.

Često je bujanje kandide propraćeno dramatičnim promenama raspoloženjja – anksioznost, depresija, pa čak i napadi panike.

Kandida može biti uzrok rane menopauze, PMS-a, pad libida, hormonske migrene, endometrioze, gojaznosti. Jedan od bioprodukta kandide može se ponašati kao estrogen, što uzrokuje ozbiljni hormonski disbalans.

kandidaCandidaplant kapi svojim jedinstvenim sastavom i bogatstvom prirodnih aktivnih supstanci uništavaju kandidu i zaustavljaju njen rast i razvoj, pomažu eliminaciji toksina iz organizma i regeneraciji sluzokože, čime sprečavaju mogućnost ponovnog prekomernog rasta kandide.

Candidaplant biljne kapi su izuzetno efikasne u otklanjanju tegoba kandide kod dece, kod kojih je sve češća pojava gljivičnih i bakterijskih infekcija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.