Rešite se gljivica na stopalima na prirodan način

Rešite se gljivica na stopalima na prirodan način

Rešite se gljivica na stopalima na prirodan način

Gljivična infekcija stopala ume biti veoma neprijatna, i zna itekako da naruši svakodnevne aktivnosti kod obolelih, jer nije u pitanju samo prolazna nelagodnost i neprijatnost, već se može javiti i vrlo neugodan bol u ovom području.

Simptomi gljivične infekcije stopala

Reč je o infekciji koja najčešće zahvata tabane i prostor između prstiju na nogama, a prvi simptomi atletskog stopala jesu neprijatan svrabež, blago peckanje i ljuštenje, odnosno perutanje kože, takođe zna se javiti i neugodan miris stopala.

Smatra se da su sportisti najpodložniji ovoj vrsti infekcije, jer se njima noge znatno češće znoje, a prostorije za presvlačenje odlična su podloga za razvoj infekcija – vlaga je zapravo pravi raj za gljivice na nogama, koje se vrlo lako prenose. Sve započinje sa iritacijom i svrabežom, i to na mestu između malog i domalog nožnog prsta, odakle se gljivična infekcija premešta ka noktima, ali i tabanima. Nešto ređe javljaju se i pukotine sa pratećim sitnim mehurićima, koji ako prsnu uzrokuju puno veće probleme – javljaju se ranice koje teško zarastaju.

Gljivice na stopalima uzroci

Kada osoba dobije gljivice na stopalima, one obično napadaju kožu i nokte i te gljivice se zovu dermatofiti. One uzrokuju bolesti koje su po prirodi parazitske. Onychomycosis je naučni naziv za gljivice na noktima na nogama. Postoji mnogo različitih uzroka gljivica na stopalima. U većini slučajeva, uzrok zavisi od toga koju vrstu gljivične infekcije stopala imate:

  • Infekcija noktiju kandidom – za ovu vrstu gljivične infekcije stopala je odgovorna gljivica kandida i najgora je gljivična infekcija koja se može dobiti
  • Proksimalna subungualna onihomikoza – dermatofiti su ovde glavni uzrok ovakve vrste infekcije stopala
  • Distalna subungualna onihomikoza – ova gljivična infekcija je izazvana mikroorganizmom po imenu trichophyton rubrum
  • Bela onihomikoza – organizam koji izaziva ovu vrstu gljivične infekcije stopala se zove trichophyton metagrophytes

Gljivice na stopalima lečenje

U većini slučajeva kada osoba ima gljivice stopalima, one se prošire i na nokte. Najvažnija stvar je da vidite koji je izvor problema i šta uzrokuje razvoj gljivica na stopalima. U većini slučajeva će vam tretman za gljivice na stopalima pomoći i za gljivice na noktima.

U slučaju bele onihomikozeće vam verovatno biti prepisane kreme za spoljnu upotrebu u cilju sprečavanje daljeg razvoja gljivica i jače infekcije noktiju.

Lečenje gljivica na nogama može biti dugotrajno i zato je jako važno da budete uporni. U suprotnom, one će se vrlo brzo vratiti, a vi ćete opet iznova imati problem sa svrabom, peckanjem, crvenilom između prstiju. To je ipak ono što je samo vaš problem. Međutim, neprijatan miris nogu izazvan gljivcama na nogama pogađa i ljude oko vas, a i da ne pričamo da postoji šansa da im infekciju i prenesete.

Krema za gljivice na nogama

Ono što ćete najčešće dobiti kao preporuku za lečenje gljivica na nogama jesu razni površinski tretmani namenjeni upravo ovom problemu. U pitanju je krema za gljivice na nogama. Iako je ovo relativno jednostavna metoda lečenja gljivica na stopalima gledano sa stanovišta upotrebe, treba da znate da problem ne nestaje preko noći i da morate biti jako uporni i disciplinovani.

PSORAL BILJNA MAST je spravljena od korisnih sastojaka uglavnom iz prirode našeg podneblja. To je jako važno, zato što smo se mi vekovima navikavali da koristimo biljke iz svog okruženja.

Neguje kožu kod svraba, bola, ljuspanja. Hidrira kožu, umiruje i sprečava iritacije. Ima važnu ulogu u regeneraciji oštećene i iritirane kože.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.