Prirodno protiv gihta i reumatskih bolova

Prirodno protiv gihta i reumatskih bolova

Prirodno protiv gihta i reumatskih bolova

Giht je upala zglobova (artritis) uzrokovana odlaganjem kristala mokraćne kiseline u zglobovima. Simptomi su nagli napadi jake boli, crvenilo i oticanje zglobova. Giht prouzrokuje upalu kostiju i napada pojedine zglobove koji oteknu.

U imenu ove bolesti reč artritis upućuje na upalu. Sve što na latinskom jeziku završava na itis je upala.

Najveći i osnovni krivac je ishrana bogata proteinima i belančevinama. Previše mesa i mesnih proizvoda, mleka i mlečnih proizvoda, jaja i eventualno mahunarki u krvotok unosi te belančevine kao aminokiseline.

Bolest će dodatno pogoršati manjak kretanja. Nedovoljno uzimanje tečnosti otežava rad bubrega, njegovo filtriranje krvi, a ujedno ni mokrenje neće biti dovoljno da izluči višak urične kiseline. Zato je važno uzimanje dovoljnih količina tečnosti, najbolje lekovitog čaja u količini od jedne do dve litre na dan.

Čaj od koprive, maslačka, breze, kamilice i kore vrbe – sve ove biljke pokrenuće rad bubrega i bolje izlučivanje urina, a s njim će se iz krvi ukloniti i višak urata tj. mokraćne kiseline. Kamilica i vrba će ujedno delovati protivupalno i smanjivati bol.

Alkoholna pića, naročito pivo, trebalo bi izbegavati jer podstiču lučenje vode iz organizma, što uzrokuje koncentrisanje mokraćne kiseline u preostaloj telesnoj tečnosti. Alkohol smanjuje i sposobnost bubrega da luče mokraćnu kiselinu pa i sam podstiče organizam na stvaranje mokraćne kiseline.

Umerenost u jelu i piću ključ je prevencije i lečenja, a u pomoć stižu i namirnice ili dodaci prehrani bogati vitaminom C.

ISHRANA

Zabranjeno: iznutrice (jetra, bubrezi, mozak), jezik, mesni ekstrakti, slanina, svinjsko, goveđe i guščije meso, sardine, školjke, sočivo, alkohol, konzervisano meso i ribe, kakao, čokolada, kafa, čaj.

Dozvoljeno: beli hleb, pecivo, dvopek, pšenične klice, makarone, kukuruzno brašno, jaja, mleko, mladi sir, zelje, šargarepa, celer, krompir, grašak, tikvice, krastavci, rotkvice, voće, sokovi.

Migresan biljne kapsule pomažu kod:

 

  • MIGRENE
  • ARTRITISA, ARTROZE
  • GIHTA I DRUGIH REUMATSKIH OBOLJENJA
  • MENSTRUALNIH BOLOVA
  • POMAŽU KOD VISOKIH TEMPERATURA

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.