Nadimanje je stanje kada postoji prekomerna količina gasova u stomaku ili crevima. Najčešći razlog za nadimanje može biti loša ishrana ili neobična kombinacija hrane. Drugi razlog može biti loše varenje, što takođe može dovesti do povećanja proizvodnje gasova. To nije bolest, ali to je stanje koje može trajati dan ili dva i ponekad postaje redovni problem u životu osobe.
Prirodni lekovi za nadimanje
Određeni prirodni lekovi, ako se pravilno primenjuju, mogu pomoći da izlečite i eliminišete nadimanje veoma brzo. Oni su veoma efikasni i pokazuju obećavajuće rezultate.
Đumbir i beli luk
To je jedan od najkorisnijih i efikasnih prirodnih lekova za nadimanje. Iscedite sok od đumbira i belog luka i pomešajte ga sa mlakom vodom. Možete dodati med kako biste poboljšali ukus. Ova mešavina je jedan od najefikasnijih prirodnih lekova za ljude koji boluju od nadutosti i nadimanja.
Limun i seme sedmolista
Dodajte kašiku semena biljke sedmolist (Aegopodium podagraria) u kašiku limunovog soka i jedite ovu pastu posle obroka. Ljudi koji boluju od nadutosti i nadimanja mogu osećati trenutni efekat. Ovaj prirodni lek je veoma dobar za probleme sa gasovima.
Ricinusovo ulje
Dodajte kašiku ricinusovog ulja u čašu mlakog mleka. Popijte ovaj prirodni lek za nadimanje kada patite od želudačnih problema za vrlo brzo olakšanje.
Kurkuma
Uzmite malo kurkume u prahu i dodajte malo soli. Umešajte ovo u čašu mlake vode. To će vam pružiti hitno olakšanje od nadimanja.
Ulje slačice
Uzmite kašiku ulja slačice i dodajte mlevenu kamenu so. Uzmite ovu smešu i osetićete olakšanje od nadutosti.
Seme piskavice
Ispecite seme piskavice i delimično ga smrvite. Možete sprečiti, kao i zaustaviti nadimanje, samo žvakanjem ovih semena.
Seme komorača
Seme komorača pomaže u varenju hrane. Nakon obroka treba žvakati kašiku semena komarača.
Čaj od kima
Čaj od kima se smatra dobrim za zdravlje i pomaže u sprečavanju brojnih poremećaja u digestivnom sistemu. Možete uzeti čaj od kima 2-3 puta dnevno nakon svakog obroka.
Dodatni saveti
Izbegavajte da gutate hranu; žvaćite je pravilno pre gutanja.
Izbegavajte da jedete začinjenu i masnu hranu, ona se teže vari.
Izbegavajte jesti povrće kao što je kupus, rotkvice, karfiol, brokoli, luk i voće poput banana i jabuka. Smatra se da su to namirnice koje izazivaju proizvodnju gasova.
Imajte redovne obroke i izbegavajte jesti ustajalu hranu.
ČAJ ZA VARENJE I PROTIV NADIMANJA sadrži mešavinu sledećeg bilja:
plod mirođije, cvet kamilice, plod korijandera, plod morača, kora krušine, herba pitome nane i herba hajdučke trave.
ČAJ ZA VARENJE I PROTIV NADIMANJA poboljšava loše varenje i probavu, deluje protiv prekomernog stvaranja gasova, nadimanja i nadutosti i takođe se koristi kod lenjih creva.
Ovaj biljni čaj za nadimanje i otežano varenje hrane možete da kupite u našoj biljnoj apoteci ili da naručite putem interneta.