Prevencija upale bešike

Prevencija upale bešike

Prevencija upale bešike

Većinu infekcija bešike izazivaju bakterije koje se normalno nalaze u crevima. Žene ponekad dobiju infekciju kao direktnu posledicu polnog odnosa, kojim bakterije dospevaju do bešike. Žene koje za kontracepciju koriste dijafragmu naročito su podložne ovim infekcijama, kao i trudnice, jer u oba slučaja postoji pritisak na bešiku koja ne može sasvim da se isprazni.

Prevencija upale bešike

  • Pazite na redovnu higijenu. Naročito je važno da se brišete od napred prema pozadi kako biste izbegli širenje crevnih bakterija do mokraćnog kanala.
  • Mokrite kada god osetite potrebu i pazite da svaki put potpuno ispraznite bešiku.
  • Nosite pamučno rublje i komotnu odeću koja ne zadržava toplotu i vlagu oko prepona.
  • Pijte mnogo tečnosti.
  • Posle svakog polnog odnosa ispraznite bešiku kako biste izbacili eventualne bakterije koje su možda stigle do mokraćnog kanala.
  • Izbegavajte upotrebu mirisnih sapuna, pene za kupanje i intimnog dezodoransa. Oni sadrže materije koje mogu da nadraže mokraćni kanal i učine ga podložnijim infekciji.
  • Ako kao kontracepciju upotrebljavate dijafragmu, pazite da je dobro namestite i ne ostavljajte je predugo u vagini.

Upala bešike prirodno lečenje

Isprobajte čaj od brusnice ili koprive. Kod nas je najpopularniji uvin čaj, koji podstiče lučenje mokraće i deluje protiv upale.

Hidroterapija

Tople sedeće kupke mogu da ublaže simptome upale bešike. Dodatak određenih biljnih ulja vodi za kupanje stvara umirujuću, mirisnu penu, koju stručnjaci za aromaterapiju smatraju naročito efikasnom. Isprobajte kupku s nekoliko kapi eteričnog ulja borovnice, eukaliptusa, sandalovine, bora, peršuna, kedrovine ili kamilice.

Ishrana

Jedan od najboljih načina suzbijanja infekcije bešike, bez obzira na uzrok, je u tome da pijete mnogo tečnosti kako biste često mokrili i time isprali mokraćni sistem. Među nepoželjne napitke spadaju alkohol, kafa, crni čaj, čokoladno mleko, gazirana pića i sokovi od agruma. Bilo bi dobro da izbegavate namirnice kao što su agrumi, paradajz, sirće, šećer, čokolada, veštački zaslađivači i jako začinjena jela. Kada peckanje prestane, sačekajte deset dana pre nego što ponovo uključite u ishranu ove namirnice, i to jednu po jednu. Dodatne količine vitamina C (500 mg svaka dva sata) i vitamina A (25000 IJ dnevno) takođe mogu da ubrzaju oporavak.

FLORACOLI BILJNE KAPI su 100% prirodni preparat koji pomaže kod upale bešike, uključujući i hroničnu upalu bešike i upalu izazvanu urinarnim infekcijama.

Ove biljne kapi sadrže mešavinu biljnih tinktura zlatnice, vranilove trave, uve, rastavića i rtanjskog čaja. Navedene biljke imaju dokazano protivupalno, antiseptično i diuretično dejstvo, zbog čega efikasno pomažu kod urinarnih tegoba.

FLORACOLI BILJNE KAPI smiruju hroničnu upalu bešike i mokraćnih kanala. Nemaju neželjenih efekata i kontraindikacija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.