Piskavica i menopauza

Piskavica i menopauza

Piskavica i menopauza

Piskavica je poznata po svojim brojnim lekovitim svojstvima, obično se u ove svrhe koristi njeno seme koje je jako tvrdo zbog čega je njegovo usitnjavanje malo problematično. Ukoliko ga kuvate, dobićete veoma lekovitu kašu koja je bogata aminokiselinama, proteinima i raznim vitaminima poput A, C i D vitamina.

Konzumiranje piskavice pomaže da se smanje simptomi menopauze, kao što su promene raspoloženja, depresija, grčevi i abnormalna glad.

Obično se biljka piskavica koristi za lečenje rahitisa i tuberkoloze žlezda, a takođe dobro utiče na poboljšanje funkcija digestivnog trakta i ubrzavanja metabolizma. Ova biljka se u lekovite svrhe koristi i kao čistač krvi, koštane srži i ona takođe pospešuje brzo zarastanje rana. Kod gihta, neuralgije, išijasa, biljka piskavica se koristi tako što se usitni u prah pa se isti stavi na gazu i na deo koji boli.

Čaj od piskavice se preporučuje porodiljama, jer znatno pospešuje zaastanje materice nakon porođaja i dosta obnavlja izgubljenu snagu. S obzirom na to da biljka piskavica u sebi sadrži dosta sluzi, pogodna je da se konzumira i u slučaju bronhitisa kako bi se sluz što pre izbacila napolje.

Čaj od piskavice je ukusa kao javorov sirup i dosta je dobar za dijabetičare jer snižava nivo šećera u krvi. Takođe, pozitivno utiče na ceo organizam, jer je ova biljka puna hranljivih materija.

Piskavica se ranije koristila za ishranu stoke, stoga ne treba da vas čudi ukoliko čujete da ovu biljku zovu jarčev rog ili ptičije stopalo. Čaj od piskavice isto tako dosta može pomoći ženama koje imaju neredovan menstrualni ciklus jer stimulisanjem uterusa, čaj od piskavice može izazvati bržu pojavu mesečnog ciklusa. Isto tako piskavica čaj može dosta i uticati na plodnost kod žene, pa budite oprezni sa količinama ukoliko ne želite u da ostanete u drugom stanju.

Nuspojava skoro da nema, od promena možete da primetite veći nagon za odlaskom u toalet ili jaka žeđ. Ove nuspojave su istovremeno i simptomi da imate dosta šećera u krvi. Takođe, piskavica čaj smiruje i stabilizuje varenje i može vas osloboditi problema poput čira na želucu i gasova.

FLORAVITEX KAPI su potpuno prirodan proizvod na bazi konopljike, koji pomaže kod gotovo svih ženskih bolesti i tegoba, uključujući i ublažavanje simptoma menopauze.

Ukoliko želite da ublažite neugodne simptome menopauze, poput napada vreline, obilnog znojenja, poremećaja sna, nervoze, iritabilnosti i dr. – onda su FLORAVITEX KAPI ono što vam je potrebno.

FLORAVITEX KAPI se smatraju najboljim prirodnim lekom za hormonsku i emotivnu stabilnost žene.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.