Muški sterilitet – prirodno lečenje

Muški sterilitet – prirodno lečenje

Muški sterilitet je, pored ženskog, sve prisutniji među populacijom. Neadekvatna proizvodnja i kvalitet sperme su jedan od najčešćih razloga za muški sterilitet, jer je tako smanjena šansa mogućnosti oplođenja jajne ćelije.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, normalna koncentracija sperme bi trebalo da bude najmanje 20 miliona spermatozoida po ml ejakulata. Manje od 15 miliona spermatozoida po ml se smatra niskim brojem spermatozoida, što je stanje takođe poznato kao oligozoospermija. Problemi koncepcije (oplođenja) su povezani sa manje od 40 miliona pokretnih spermatozoida u ejakulatu.

Oligoospermija može da se desi usled raznih razloga i doprinosećih faktora kao što su:

hormonski poremećaji, infekcija semene tečnosti, infekcija u prostatnoj žlezdi, varikokela (proširenje vena u skrotumu), oštećeni spermatični kanali, upotreba anaboličkih steroida, pušenje cigareta, zloupotreba alkohola, zloupotreba droga, toksične hemikalije, određeni lekovi, izlaganje teškim metalima i zračenje. Čak i vaginalna maziva imaju tendenciju da budu otrovna za spermu.

Nedavne studije pokazuju da grejanje testisa zbog elektromagnetnih frekvencija može takođe doprineti niskom broju spermatozoida. Zbog toga, navike kao što su držanje laptopa u krilu i mobilnog telefona u džepu pantalona nisu dobra ideja.

Razni prirodni lekovi i drugi saveti mogu povećati broj spermatozoida i poboljšati kvalitet spermatozoida.

Koji su najbolji prirodni lekovi za muški sterilitet?

Maka koren

Maka koren (crna sorta) može pomoći u poboljšanju proizvodnje i pokretljivosti spermatozoida. To je popularni biljni lek za plodnost, koji pre svega pomaže u balansiranju nivoa hormona u organizmu.

Uzmite 1 do 3 kašike maka korena u 2 podeljene doze tokom nekoliko meseci dnevno. Možete ga dodati u čašu vode, zdravi smoothie ili proteinski šejk, ili ga samo posuti po žitaricama. Pošto je maka koren bogat vlaknima, počnite sa uzimanjem ½ kašičice i postepeno povećavajte dozu tokom nekoliko nedelja.

Ashvaganda (indijski ginseng)

Otkriveno je da ekstrakt korena biljke pod nazivom ashvaganda može znatno povećati broj spermatozoida, zapreminu ejakulata i pokretljivost spermatozoida.

Takođe, ova biljka promoviše zdravu proizvodnju testosterona. Takođe poboljšava ukupno zdravlje, povećava vitalnost i smanjuje stres i anksioznost.

Umešajte ½ čajne kašičice praha ashvagande, poznate i kao indijski ginseng, u čašu toplog mleka. Pijte ovo dva puta dnevno tokom nekoliko meseci.

Druga opcija je uzimanje ekstrakta ashvaganda korena. Obratite se svom lekaru radi pravilne doze.

Panax Ginseng (koreanski ginseng)

Panax ginseng, poznat i kao koreanski ginseng, najčešće se koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kako bi se telo prilagodilo stresu. Takođe se može koristiti za povećanje broja testosterona i broja i pokretljivosti spermatozoida – za povećanje muške plodnosti. Panax ginseng može pomoći u poboljšanju erektilne performanse.

Panax ginseng kao prirodni lek za mušku neplodnost uzimajte na sledeći način: 1 do 3 kapsule od 500 mg Panax ginsenga dnevno, najmanje 3 meseca. Obratite se svom lekaru pre početka uzimanja ovog suplementa.

Beli luk

Beli luk deluje kao prirodni afrodizijak i povećava proizvodnju spermatozoida. Sadrži jedinjenje nazvano alicin, koje povećava izdržljivost spermatozoida i poboljšava cirkulaciju krvi. Plus, mineral selen u belom luku pomaže u poboljšanju pokretljivosti spermatozoida.

Kako da koristite beli luk kao prirodni lek za muški sterilitet? Jednostavno uključite 1 ili 2 drobljena čena belog luka u vašu svakodnevnu ishranu.

BILJNE KAPI BABIN ZUB su 100% prirodan proizvod namenjen lečenju muške neplodnosti. Aktivni sastojak ovog preparata, ekstrakt biljke Tribulus terrestris, poznate i kao gokshura, je ajurvedski lek za povećanje broja spermatozoida i poboljšanje kvaliteta spermatozoida, jer može povećati nivo hormona. Studija iz 2012. godine od strane indijskih istraživača takođe je ustanovila da ova afrodizijačna biljka može da bude korisna u lečenju oligozoospermije (nizak broj spermatozoida).

BILJNE KAPI BABIN ZUB možete da koristite za jačanje erekcije, regulisanje nivoa muških hormona i povećavanje protoka krvi u penis. Koristite ih bez bojazni od neželjenih efekata i kontraindikacija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.