Početna / Imuni sistem / Kokosovo ulje – prirodni lek za kandidu
Kokosovo ulje - prirodni lek za kandidu

Kokosovo ulje – prirodni lek za kandidu

Kokosovo ulje se dobija iz kokosovog jezgra i jednako je traženo kao i drugi kokosovi proizvodi, kao što su kokosova voda i meso (jezgro). Kokosovo ulje je sastavljeno od preko 85% zasićenih masti. Većina zasićenih masti su trigliceridi srednjeg lanca, od kojih je dominantna masna kiselina – laurinska kiselina. Upravo ova laurinska kiselina daje kokosovom ulju njegovu krem belu boju u čvrstom stanju. Hladno ceđeno devičansko kokosovo ulje ima svetlo-žutu boju i ima prijatno sladak ukus, baš kao sam kokos. Kokosovo ulje je jedan od koncentrisanih izvora energije, budući da 100 g ovog ulja sadrži čak 884 kalorija.

Kako je kokosovo ulje bogato zasićenim mastima, predstavlja jedno od stabilnih biljnih ulja za kuvanje i karakteriše ga veoma dug vek trajanja. Zahvaljujući svojim osobinama, kokosovo ulje za kuvanje i duboko prženje predstavlja odličan izbor.

Kokosovo ulje je sastavljeno od zasićenih, mononezasićenih i polinezasićenih masnih kiselina u odnosu na 86.5 : 5.8 : 1.8.

100 g svežeg kokosovog ulja sadrži 44.6 g laurinske kiseline, koja sačinjava više od 45% ukupnog sadržaja masti. U crevima, laurinska kiselina se apsorbuje direktno u krvotok, bez ikakvih barijera, i time štedi energiju i indukuje rani osećaj sitosti. Osim toga, ova kiselina će pomoći da se poveća nivo dobrog holesterola (HDL) u krvi.

Kokosovo ulje protiv gljivice kandide

Kandida gljivica (Candida albicans) je veoma česta kod ljudi, a može da izazove različite probleme. Kokosovo ulje pruža olakšanje od upale izazvane kandidom, kako spolja – tako i iznutra. Za razliku od drugih farmaceutskih tretmana za kandidu, efekat kokosovog ulja je postepen i nije drastičan ili iznenadan, što daje pacijentu odgovarajući period vremena da se navikne na simptome odvikavanja (kada se eliminišu toksini nastali usled ove gljivice, javljaju se karakteristični simptomi). U lečenju ovog stanja, ljudi treba da sistematski i postepeno povećavaju doze kokosovog ulja i ne bi trebalo da počinju sa velikom količinom.

kandidaCANDIDAPLANT BILJNE KAPI su 100% prirodan preparat koji je baziran na mešavini biljnih ekstrakata nevena, virka, vranilove trave, uve i sremuša.

Ove biljne kapi svojim dejstvom pomažu u otklanjanju ili regulisanju tegoba nastalih kod gljivičnih infekcija (mikoza) kože i sluzokože, prouzrokovanih dermatofitima, kvasnicama, plesnima i sličnim organizmima; a takođe i jačaju imunitet.

Zahvaljujući svom anti-gljivičnom delovanju, zaustavljaju rast gljivica i potpuno ih ubijaju, eliminišu toksine iz tela, regenerišu sluzokožu digestivnog, urogenitalnog i respiratornog trakta i normalizuju bakterijsku floru.

CANDIDAPLANT KAPI protiv kandide mogu da se koriste i za tretman gljivičnih infekcija kod dece; takođe treba naglasiti da nemaju kontraindikacija i neželjenih reakcija.

Upotreba:

Uzeti 3 do 4 puta dnevno po pola kašičice (2,5ml) sa malo vode. Pre upotrebe promućkati!

Pogledajte i ...

Hranom protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Hranom protiv gripa, virusa, infekcija!!!

U periodu epidemije gripa, nutricionisti savetuju da naoružate vaše telo vitaminima, mineralima i antioksidansima. Iako …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *