Kako da ublažite upalu (infekciju) bešike

Kako da ublažite upalu (infekciju) bešike

Upala bešike, tj. infekcija bešike (koja se takođe naziva i infekcije urinarnog trakta), uzrokovana je bakterijama u urinarnom traktu. I muškarci i žene mogu dobiti upalu bešike, ali se ipak češće javlja kod žena. Razlog zašto su žene sklonije infekcijama bešike je zato što imaju kraću uretru, što olakšava bakterijama da dođu do bešike.

Glavni simptomi infekcije bešike su često mokrenje i peckanje tokom uriniranja. Kako se infekcija pogoršava, može se stalno osećati peckanje u uretri. Urinarne infekcije koje se ne tretiraju, mogu se širiti na bubrege. Tretman zahteva antibiotike koje propisuje lekar. Dok čekate da antibiotici stupe na snagu, određeni prirodni lekovi se mogu koristiti za ublažavanje nelagodnosti usled infekcije, tj. upale bešike.

Korak 1

Pijte najmanje šest čaša vode dnevno da ”ispraznite” bakterije iz bešike. Još jedna prednost za pijenje puno vode je to što razblažuje urin, što ublažava peckanje kada urinirate.

Korak 2

Urinirajte što je pre moguće kad god imate potrebu. Pražnjenje mokraćne bešike drži bakterije dalje iz bešike. Kako bi se sprečilo kontaminiranje uretre fekalnim bakterijama, higijena toaleta kod žena treba da se izvodi u smeru od napred ka pozadi.

Korak 3

Očistite uretru tako što ćete sipati šoljicu tople vode preko penisa ili vagine nakon mokrenja kako biste uklonili bakterije sa genitalija i oslobodili osećaj peckanja izazvan infekcijom bešike.

Korak 4

Da se ublaži upala bešike, potopite se u toplu kupku. Izbegavajte korišćenje kupke sa mehurićima ili drugim dodacima, jer mogu iritirati uretru.

Korak 5

Pijte dve do tri čaše soka od brusnice dnevno za pomoć u ublažavanju upale bešike. Unos vode se može smanjiti, kako bi se povećala količina soka od brusnice koju pijete. Sok od brusnice sprečava neke vrste bakterija da se drže za uroepitelne ćelije u urinarnom traktu.

Korak 6

Za prirodno lečenje upale bešike, konzumirajte jogurt koji sadrži aktivni Lactobacillus acidophilus. Naime, Lactobacillus acidophilus pojačava imuni sistem i sprečava ili smanjuje buduće infekcije bešike. Žene takođe mogu da koriste Lactobacillus acidophilus interno u vagini. Ubacite 1-2 kapsule ili tablete Lactobacillus acidophilus-a u vaginu jednom dnevno u trajanju od dve nedelje kako biste smanjili zapaljenje bešike.

FLORACOLI BILJNE KAPI su potpuno prirodan proizvod koji pomaže kod upale bešike, uključujući i hroničnu upalu bešike i upalu izazvanu urinarnim infekcijama.

Ove prirodne kapi sadrže mešavinu biljnih tinktura zlatnice, vranilove trave, uve, rastavića i rtanjskog čaja – pri čemu treba naglasiti da navedene lekovite biljke imaju dokazano protiv-upalno, antiseptično i diuretično dejstvo. Iz tog razloga, FLORACOLI BILJNE KAPI pomažu kod gotovo svih urinarnih tegoba na potpuno prirodan i bezbedan način.

FLORACOLI BILJNE KAPI smiruju hroničnu upalu bešike i mokraćnih kanala. Koristite ih bez straha od neželjenih reakcija i kontraindikacija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.