Početna / Zdravlje žena / Kako da smanjite fibroide i ciste na prirodan način
Kako da smanjite fibroide i ciste na prirodan način

Kako da smanjite fibroide i ciste na prirodan način

Žene često doživljavaju fibroide na materici i ciste na jajnicima, naročito tokom reproduktivnih godina. Generalno, ova stanja ne izazivaju nelagodnost, iako kod nekih žena, hormonske fluktuacije mogu izazvati značajan bol i nadimanje. Fibroidi materice, koji nisu kancerogene izrasline, utiču na čak 75% žena. Ciste na jajnicima, uključujući sindrom policističnih jajnika, su ciste ispunjene tečnošću koje se pojavljuju u jajnicima i prilično su uobičajene. Ako imate simptome vezane za fibroide ili ciste, određene prirodne metode mogu smanjiti vašu neugodnost. Posetite svog lekara pre korišćenja bilo kakvog pristupa prirodnom tretmanu.

Korak 1

Zamenite hranu bogatu prostim ugljenim hidratima kao što su proizvodi od belog brašna sa složenim ugljenim hidratima kao što su voće, povrće i integralne žitarice. Mnoge žene sa sindromom policističnih jajnika redovno doživljavaju razvoj mnogih cista. Ovaj sindrom je povezan sa povećanim rizikom od razvoja dijabetesa kod odraslih. Uzimanje složenih ugljenih hidrata dodaje dijetetska vlakna vašoj ishrani, što može pomoći u usporavanju digestije i može usporiti fluktuacije šećera u krvi koje mogu dovesti do dijabetesa. Žene sa fibroidima imaju veću verovatnoću da imaju loše navike u ishrani, koje takođe mogu dovesti do visokog nivoa šećera u krvi.

Korak 2

Usredsredite se na konzumiranje hrane koja ima nisku vrednost glikemijskog indeksa. Iako se visoko glikemične namirnice, kao što su kukuruz i krompir, često smatraju zdravim, to možda neće biti slučaj kod žena sa fibroidima ili cistama. Visoko glikemična hrana dovodi do povećanja nivoa insulina više od hrane koja ima nižu vrednost glikemijskog indeksa. Gojaznost je povezana sa razvojem fibroida. Osim toga, ishrana koja je bogata hranom sa niskim glikemijskim indeksom, kao što su tamno-zeleno lisnato povrće i mahunarke, može pomoći u ublažavanju sindroma policističnih jajnika.

Korak 3

Imajte fizičku aktivnost najmanje 30 minuta pet dana u nedelji. Studija iz 2006. godine je pokazala da su žene koje su vežbale doživele manju pojavu razvoja fibroida materice. Pored toga, redovno vežbanje može stabilizovati nivo šećera u krvi, što je od posebnog značaja za žene sa policističnim jajnicima. Vežbanje vam takođe pomaže da izgubite težinu i održite zdravu težinu, smanjujući rizike povezane sa gojaznošću i pratećim fibroidima i cistama.

Korak 4

Konzumirajte zdravu hranu bogatu belančevinama kao što su riba, pasulj, mahunarke i mlečni proizvodi sa malim procenstom masti umesto crvenog mesa ili tamnog mesa živine. Jedan od faktora rizika za razvoj fibroida jeste konzumiranje govedine i drugih vrsta crvenog mesa. Crveno meso i tamno meso živine takođe imaju tendenciju da imaju veću količinu masti koja može dovesti do povećanja telesne težine i gojaznosti. Gojaznost i višak nivoa insulina su faktori rizika za razvoj fibroida i policističnih jajnika, respektivno. Smanjenje količine crvenog mesa i tamnog mesa živine koje jedete može smanjiti fibroide i ciste i smanjiti verovatnoću da će se vratiti.

Korak 5

Izbegavajte kofeinska pića uključujući kafu, čaj i bezalkoholna pića. Kofeinska pića sadrže supstance poznate kao metilksantini. Ove supstance mogu uticati na rad enzima u vašem telu, što može dovesti do nakupljanja toksina. Toksini se mogu sakupljati u područjima po telu, formirajući ciste ili fibroide. Razvoj fibroida materice je povezan sa viškom potrošnje metilksantina. Umesto aromatizovanih pića, pijte najmanje 8 čaša vode dnevno.

biomiomBIOMIOM ČAJ je kreiran od pažljivo odabrane biljne mešavine koja efikasno pomaže kod ženskih ginekoloških problema, uključujući fibroide materice i ciste na jajnicima. Najbolji čaj za fibroide (miome) i ciste na jajnicima svakako jeste BIOMIOM ČAJ.

Može da se koristi samostalno i u kombinaciji sa drugom terapijom, lekovima ili drugim preparatima, a mi savetujemo da koristite i FLORAVITEX KAPI, 100% prirodan preparat na bazi konopljike koja je vekovima poznata kao čuvar ženskog zdravlja.

BIOMIOM ČAJ nema neželjenih efekata ni kontraindikacija i potpuno je prirodan i bezbedan biljni preparat za regulisanje velikog broja ženskih tegoba, a možete da ga koristite i u preventivne svrhe za jačanje opšte otpornosti organizma i imuniteta.

FLORAVITEX KAPI pomažu u slučajevima hormonske neravnoteže koja je danas veoma zastupljena kod žena, a usled čega nastaju fibroidi (miomi) i ciste na jajnicima.

Pogledajte i ...

Intimno zdravlje savremene žene

Intimno zdravlje savremene žene

Vaginalna flora vrlo je bitna za intimno zdravlje žene, a njena obnova zauzima važno mesto …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *