Biljke koje čuvaju mladost, lepotu i vitalnost organizma

biljke

Biljke koje čuvaju mladost, lepotu i vitalnost organizma

Ovo su biljke koje usporavaju proces starenja i od kojih bi se mogao napraviti magični napitak kao eliksir mladosti. Osim toga treba ih svakako uvesti u svakodnevnu ishranu u cilju očuvanja mladosti, lepote i vitalnosti organizma.

Ovih pet biljaka sačuvaće nas od prevremenog starenja, staračke senilnosti, gubitka koncentracije, pamćenja, vida, Alchajmerove bolesti, poremećaja cirkulacije, bolesti srca, krvnih sudova kao i svake vrste raka.

Borovnica

je najefikasnija biljka koja poboljšavaja zdravlje očiju i smanjuje sve probleme vezane za vid koji mogu nastati u kasnijim godinama života. Za to su zaslužni antocijanid, glukoginin, flavonidi, vitamini A i C koji blagotvorno utiču na vid i pospešuju prokrvljenost u očima. Redovnom konzumacijom borovnice sprečiće se mnogi problemi sa vidom kao što su glaukom, retinitis pigmentosa, miopatija i slično. Antocijani koji se nalaze u borovnici štite tkivo retine oka od oštećenja koja mogu izazvati slobodni radikali, a vitamini i drugi nutritijenti umanjuju zamor oka i sprečavaju pojavu “noćnog slepila”.

Žen šen

podiže imunitet, popravlja memoriju i suzbija rizik od neuroloških problema i problema sa cirkulacijom krvi. Doprinosi vitalnosti organizma, jača srce, snižava povišen krvni pritisak, pročišćava organizam.

Đumbir

je odličan antioksidans i antibakterik. Blagotvorno utiče na zdravlje jetre, blokira ćelije tumora, snižava nivo holesterola u krvi.

Beli luk

jedan od najrasprostranjenije korištenih začina na trpezama širom planete ima pozitivan učinak kod kardiovaskularnih oboljenja jer uspešno i sigurno snižava povišen krvni pritisak, nivo lošeg holesterola u krvi kao i nivo triglcerida. Pored toga deluje antivirusno, antibakterijski, a moćan je i antikancerogeni agens.

Ginko Biloba

podstiče cirkulaciju krvi u mozgu, sprečava gubitak pamćenja, poboljšava kognitivne sposobnosti i vrlo je snažan antioksidans. Biljka Ginko Biloba usporava starenje organizma štiteći pri tom nervne ćelije.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.