Biljka Babin zub – korov koji povećava nivo testosterona

Biljka Babin zub - korov koji povećava nivo testosterona

Biljka Babin zub – korov koji povećava nivo testosterona

Babin zub biljka je jednogodišnja zeljasta biljka koja ima dlakavu, razgranatu stabljku, ali zbog toga što puzi po tlu naraste tek oko 50 centimetara.

Listove biljke čini 5-8 pari listića sivozelene boje, a cvetovi su pojedinačni i stvaraju se u malim pazušcima listova. Cvetovi su žute boje i cvetaju od aprila do septembra.

Lekovita svojstva babinog zuba leže u tome što ova biljka sadrži saponine, protodioscin i protogracilin. Ove supstance podstiču organizam na lučenje polnih hormona – testosterona.

Da se ne shvati pogrešno, biljka babin zub ne sadrži hormone, ona sadrži aktivne komponente koje podstiču proizvodnju hormona. Dakle, lekovitost koju biljka babin zub ima primarno je usmerena na jačanje libida, kako kod muškaraca, tako i kod žena.

Za ovu biljku se smatra i da pozitivno utiče na zdravlje kardiovaskularnog sistema. Pomaže kod lečenja angine pektoris, visokog krvnog pritiska i visokog holesterola.

Biološki aktivne materije Babinog zuba snižavaju nivo lipida i stimulišu kardio-vaskularni sistem. Tribusaponin snižava sadržaj holesterola, sprečava zgrušavanje krvi i razvoj arteroskleroze. Pri tome ispoljava i umirujuće dejstvo.

Ekstrakt iz Babinog zuba stimuliše sekreciju hipofize lutropina, dosledno stimuliše testosteron – reguliše stvaranje, povećava njegov nivo u krvi i ima značajan uticaj na metabolizam i poprečno prugaste mišice. Stimulisanjem sekrecije testosterona ekstrakt iz saponina ove biljke aktivno utiče na povećanje mišićne mase i snage mišića. Osim toga, smanjena peroksidaza usporava proces starenja.

Biljka babin zub se koristi u vidu čaja i u vidu biljnih kapi.

Čaj i kapi od babinog zuba se koriste čak i kod gonoreje, bolesti jetre, raznih zapaljenjskih procesa, bolova u zglobovima, lepre, kašlja, glavobolje, vrtoglavice, sindroma hroničnog umora i za poboljšanje sportskih performansi.

Kapi od biljke babin zub, pomažu kod impotencije i neplodnosti, normalizovanja lučenja hormona testosteron, povećavanja mišićne mase i poboljšanja funkcije bubrega.

Kod žena ova biljka ima snažni uticaj na regulisanje menstrualnih ciklusa, poboljšanje ovulacija pa se stoga koristi kod problema ženskog steriliteta. Kao i kod muškaraca, ova biljka i kod žena povećava seksualnu želju, mišićnu masu i raspoloženje.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.