Dve jabuke dnevno štite žene od kardiovaskularnih bolesti. Jabuke su dragoceno oružje u očuvanju zdravlja. Ovo voće znatno smanjuje nivo masnoća u krvi, što je naročito primetno kod žena koje su prošle menopauzu, koje spadaju u rizičnu grupu za dobijanje infarkta i moždanog udara. Redovno konzumiranje jabuka tokom šest meseci daje odlične rezultate u očuvanju kardiovaskularnog zdravlja.
Nakon ovog perioda nivo holesterola snižava se za 25 odsto, naročito loš holesterol koji je odgovoran za stvaranje ugrušaka u krvi i zapušavanje arterija.
Jedno istraživanje pokazalo je da dve jabuke štite srce od bolesti snižavajući nivo holesterola u krvi. Rezultati svakodnevne konzumacije jabuka mogu se videti već u periodu od tri meseca, ali trebalo bi ih jesti bar šest meseci kako bi se smanjio nivo holesterola za četvrtinu, posebno lošeg holesterola koji stvara ugruške u krvi i zapušava krvne sudove, prenosi „Daily Mail“.