Početna / Varenje / Očistite jetru suvim grožđem
Očistite jetru

Očistite jetru suvim grožđem

Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi. Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu.

Jetra obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lep izgled i dobro raspoloženje.

Postupak čišćenja i detoksikacije jetre uz pomoć suvog grožđa, je jedan od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od hroničnih bolesti i toksina. Jer sama zatrovanost organizma sprečava ga uključiti mehanizam samo-izlečenja, a takođe značajno smanjuje efikasnost lekova i recepata tradicionalne medicine.

  • Ujutru natopite pola čaše suvog grožđa na 15 minuta u toploj vodi, zatim ga dobro isperite pod mlazom vode.
  • Stavite oprano suvo grožđe u čašu i napunite je prokuvanom vodom sobne temperature do vrha. I ostavite do sledećeg jutra.
  • Sledećeg jutra, na prazan stomak, popijte napitak i pojedite suvo grožđe. Lezite u krevet na 1,5-2 sata i stavite topli oblog (termofor) na desnu stranu stomaka.

Ovaj postupak se obavlja jednom nedeljno. Kurs čišćenja – mesec dana (četiri puta mesečno), dva puta godišnje.

Bitno: Kvalitetno suvo grožđe – bez sjaja, naborano, ne previše mekano, ali nije ni tvrdo. Bobice moraju biti očuvane, nisu oštećene. Dobro suvo grožđe mora biti tamno ili braon boje (ako je u pitanju svetla sorta grožđa – onda je svetlo braon boje).

Takođe postoji i crno suvo grožđe sa plavičastom nijansom, koje se dobija iz tamnnih sorti vinove loze. Idealno je, ako možete pronaći suvo grožđe sa „repićima“ – jedan od glavnih pokazatelja njegove prirodnosti. Kada ste izabrali pravo suvo grožđe – možete početi sa pripremom sredstva za čišćenje jetre.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Očistite jetru suvim grožđem
Rating
51star1star1star1star1star

Pogledajte i ...

Maslačak jača organizam, reguliše varenje i čisti jetru

Maslačak je bogat nutritientima koji su osnov svake zdrave ishrane i široko je rasprostranjen i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *