Početna / Zdravlje žena / Moć biljnih čajeva

Moć biljnih čajeva

Prirodni lekovi protiv nesanice, stresa i problema sa bubrezima. Želite da poboljšate svoje zdravlje? Ispijanje čaja je prava stvar za vas.

Čaj od kamilice

Ova umirujuća biljka se  uobičajeno konzumira kao čaj koji  pomaže u borbi protiv nesanice i drugih poremećaja spavanja. Takođe, poznato je  da smanjuje grčeve i bolove u stomaku praćene mučninom i iritacijom u stomaku koji može biti izazvan pijenjem previše kafe.

Čaj od nane

Ova osvežavajuća i stimulativna biljka ublažava simptome prehlade i glavobolje, a ima moćno umirujuće  dejstvo koje smiruje želudac ili menstrualne grčeve. To je fantastična zamena za kafu,  a takođe i ima dejstvo kao kafa, održava  mozak aktivanim  i fokusiran.

Čaj od šipaka

Čaj od šipaka potiče od cveta Ruže čiji plod se zove šipak. On je  bogat  vitaminom C, koji je bitan za jačanje  imuniteta. Kiselina koja se nalazi u čistom šipku je pravi  diuretik i laksativ, i zato je veliki pročišćivač za bubrege i pomaže pri zapaljenju bubrega.

Čaj od maslačka

Koren maslačka je veličanstven i moćan lek za  jetru. Ovaj čaj je jedan od najboljih detoksikatora i prvenstveno se  koristi da očisti jetru i žučnu  kesu, kao i da izbaci štetne toksine iz tela i na taj način ima važnu ulogu u procesu detoksikacije. Iako ima gorak ukus može da se koristi sa medom i to je odlična kombinacija, a i pored toga ovaj čaj je odlična zamena za kafu, a ujedno i pomaže kod detoksikacije tela.

Pogledajte i ...

Zašto nastaju ciste i kako se leče

Zašto nastaju ciste i kako se leče

Menstruacija utiče na nastanak cisti. Određene tvorevine slične cistama nastaju u jajnicima dok traje ovulacija. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *