Početna / Zdravlje žena / Bolni odnosi… razlozi & lečenje

Bolni odnosi… razlozi & lečenje

Osim infekcija i polno prenosivih bolesti, koje su tema za sebe, neki od najčešćih uzroka bolnih seksualnih odnosa mogu biti:

Vaginismus
Jedan od češćih uzroka vaginalnog bola, koji se javlja se zbog spazma vaginalnih mišića (neželjenog grčenja, kontrakcija), i to obično kod inicijalne penetracije. Uglavnom je posledica straha i nepripremljenosti, tačnije nespremnosti na seksualni odnos. Zbog toga je znatno češći kod mladih i neiskusnih žena.

Problemi sa grlićem materice
Tokom seksualnog odnosa, penis u maksimalnoj penetraciji može može doći do cerviksa (grlića materice). Tako eventualna oboljenja cerviksa, kao što su infekcije ili tumori, mogu da izazovu veoma jak i neprijatan bol.

Benigne tvorevine na materici
Biomiom-caj-za-miome-polipe-i-cisteMiomi i fibromiomi su relativno česti benigni tumori koji se javljaju na glatkom tkivu materice. Smatra se da svaka peta žena u srednjem ili kasnom reproduktivnom dobu ima ove tumore, ali pošto najčešće ne izazivaju nikakve simptome, uglavnom ostanu neoktriveni. Međutim, u pojedinim slučajevima mogu da narastu toliko da izazivaju izuzetno bolne seksualne odnose, a često i bolnu menstruaciju, pojačano mokrenje i druge simptome.

Problemi sa jajnicima
Ovakvi problemi mogu biti uzrokovani cistama na jajnicima ili upalama.

Endometrioza
Javlja se kada tkivo sluzokože materice (endometrijum), koje je „aktivno“ tokom menstrualnih ciklusa, raste van šupljine materice, gde nema dovoljno prostora, pa se vezuje za okolne strukture (jajnike, jajovod, creva) i pritiska ih. Osim bolnih seksualnih odnosa, endometriozu prate i drugi simptomi, kao što su bolne menstruacije, pojačano krvarenje tokom ciklusa, bol prilikom pražnjenja creva ili mokrenja itd. Ovo oboljenje može izazvati sterilitet i druge ozbiljne posledice.

Kokcigodinija

Nastaje uglavnom usled preloma trtične kosti. Ovakva povreda se relativno često viđa kod žena, a najčešće nastaje kao posledica pada na stražnjicu. Usled preloma, dolazi do povećanja zakrivljenosti ove kosti, pri čemu je njen vrh usmeren ka napred i pritiska debelo crevo i vaginu. Pored bolova koji se javljaju tokom pražnjenja creva, kokcigodinija može izazvati i bolove u toku seksualnog odnosa.

Čaj za miome polipe i ciste Biomiom

Tradicionalno i naučno potvrđena biljna mešavina, koja pomaže kod mioma, polipa i cisti, upale jajnika i policističnih jajnika!!!

Čaj za miome polipe i ciste Biomiom je provereno dobar i potvrđen čaj za ženske probleme, koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Svedoci smo sve češće pojave mioma, cisti i polipa kod žena. U početku nastaju kao male promene da bi kasnije prešle u hronične i ozbiljnije tegobe.

Pogledajte i ...

Zašto nastaju ciste i kako se leče

Zašto nastaju ciste i kako se leče

Menstruacija utiče na nastanak cisti. Određene tvorevine slične cistama nastaju u jajnicima dok traje ovulacija. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *