Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina za lečenje raznih bolesti jer su njegova svojstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta.
Evo šta će se sve desiti ako uključite rotkvice u svoj režim ishrane!
Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može da obnovi tkiva kože, pospješi varenje hrane, eliminiše toksine iz tela i bori se protiv stomačnih problema.
Rotkvica takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše. Ono takođe rastvara kamen u žučnoj kesi. Sa druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predelu nosa, pa eliminiše upalu sinusa.
Ima jestivo korenje i bogata je vitaminom C, kao i brojnim antioksidantima i važnim hranljivim materijama koje mogu izuzetno dobro da utiču na organizam.
Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbegnete zatvor i regulišete crevnu floru. Takođe će vam pomoći da rastvorite kamen u bubregu i da detoksikujete celo telo.
Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama. Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći da regulišete funkcionisanje štitne žlezde.
Ovako je najbolje konzumirati da bi se dobila sva njena dobra svojstva:
Sastojci:
- 4 rotkvice,
- 1 komad đumbira,
- 4 kašike meda,
- sok od 4 limuna,
- pola čaše vode.
Priprema i način konzumiranja:
Sve sastojke pomešajte u blenderu. Kada se formira gusta mešavina, sipajte je u teglu i teglu čvrsto zatvorite. Uzmajte kašiku ove mešavine 3-4 puta dnevno tokom tri nedelje i pijte dve litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica.
Ovaj recept će poboljšati vaše celokupno zdravlje i podići nivo energije!