Predstavljamo dijetu koje se treba pridržavati da pobedite kandidu. Osnovno pravilo je da se smanji omiljena hrana gljivica, a to je šećer. Obratiti pažnju na industrijski prerađenu hranu kao što su razni sosovi, umaci, gotova jela, a naročito viršle koje sadrže jako puno šećera. Takođe, tokom ove dijete treba izbegavati voće.
Hranu koju treba izbegavati:
Stari sir, alkohol, čokolada, sušeno voće, sveže voće, fermentisana hrana, pečurke, sirće, pšenica, raž, ovas, ječam, kikiriki, sve vrste šećera, meda, sirupa i hrane koja sadrži kvasac, kao što su hleb, peciva, kolači itd…
Šta treba konzumirati?
Povrće: brokoli, blitva, paradajz, tikvice, peršun, prokelj, celer, mahunarke, kupus, bamija, krastavce, spanać, kelj, rotkvice, karfiol, šparogu, raštiku i druge slične namirnice.
Riba i meso: skoro sva riba, škampi, kozice, jastog, školjke, piletina, teletina, svinjetina, guska, patka, govedina, divljač, janjetina, zečetina i dr.
Orašasti plodovi: semenke suncokreta, lešnici, bademi, semenke bundeve, susam, indijski orah, orasi, pekan orasi, brazilski orasi…
Mleko i mlečni proizvodi: kiselo mleko, puter, tvrdi sirevi samo ako su dobro zagrejani, jogurt samo nekoliko kašičica dnevno.
Tečnosti: voda, blagi biljni čajevi, kafa bez kofeina i limunada bez šećera.
Ulja: maslinovo ulje, laneno i suncokretovo ulje.
Žitarice sa celim zrnom: U manjim količinama ječam, riža, ovas, proso, heljda, raž i smeđi pirinač.
[wp_ad_camp_3]
Ostalo – U vrlo malim i umerenim količinama: pečeni krompir, malomasni jogurt, nezaslađeni sitni kolači, krekeri od pirinča i sl.
sadrže mešavinu biljnih tinktura koje deluju na zaustavljanje razvoja kandide i jačanje normalne bakterijske flore. Biljne kapi CandidaPlant jačaju imunitet, što je od suštinske važnosti kako bi se organizam sam počeo braniti od pojave novih gljivičnih infekcija.