Početna / Kardio vaskularni sistem / POBOLJŠANJE CIRKULACIJE PRIRODNIM PUTEM
POBOLJŠANJE CIRKULACIJE PRIRODNIM PUTEM

POBOLJŠANJE CIRKULACIJE PRIRODNIM PUTEM

Glavni razlozi slabe cirkulacije su genetsko nasleđe, nepravilna ishrana, gojaznost, štetne životne navike, poput pušenja, manjka fizičke aktivnosti i loše kontrolisane hronične bolesti, poput dijabetesa i hipertenzije. Svi ti razlozi zajedno ili pojedinačno dovode do smanjenja elastičnosti i zadebljavanja zidova krvnih sudova (aterosklerotski plak) i oksidativnih oštećenja zidova krvnih sudova i do nakupljanja masti na tim oštećenjima.

Proširene ili varikozne vene mogu biti jedan od uzroka slabe cirkulacije

Proširene vene su, u stvari, uvećane vene, do čijeg je uvećanja došlo zbog oštećenja krvnih zalistaka. Zalisci vremenom oslabe i ne mogu da spreče zaostajanje krvi koja se sada skuplja u donjim ekstremitetima, vraća se u venu, uvećava pritisak u venama, pa se one šire. Tako nastaju varikoziteti.

Do nastanka prošrenih vena može da dovede i slabost zidova venskih krvnih sudova. Do ovoga dolazi najčešće kod gojaznih osoba zato što se kod njih gubi tkivna potpora. Proširene vene ćemo naći kod skočnog zgloba, potkolenice i natkolenice. To su izobličene, kvrgave, tamnoplave izbočine. Ovo oboljenje je češće kod žena i kod osoba koje dugo stoje i malo se kreću. Oštećene vene ne mogu efikasno propuštati krv, a to dovodi do loše cirkulacije. Ne retko, proširene vene mogu da dovedu do stvaranja krvnih ugrušaka.

Dijabetes je čest uzrok slabe krvne cirkulacije u pojedinim delovima tela

Ovakav poremećaj uključuje grčeve u nogama, kao i bolove u butinama, zadnjici i listovima. Grčevi mogu biti izuzetno jaki kada ste fizički aktivni. Ljudi kod kojih je dijabetes uznapredovao mogu teže ustanoviti znake slabe cirkulacije zbog toga što dijabetična neuropatija može izazvati smanjen osećaj u ekstremitetima. Dijabetes može dovesti do problema sa srcem i krvnim sudovima. Osobe koje boluju od dijabetesa su podložne većem riziku od problema sa arteriosklerozom, visokim krvnim pritiskom i srčanim oboljenjima.

Gojaznost je jedan od uobičajenih uzročnika loše cirkulacije

Višak kilograma stvara teret čitavom organizmu. Ukoliko ste gojazni, a sedite ili stojite više sati, to može dovesti do problema sa cirkulacijom. Biti gojazan znači biti u većoj opasnosti od pojave slabe cirkulacije, proširenih vena i ostalih bolesti krvnih sudova.

POBOLJŠANJE CIRKULACIJE PRIRODNIM PUTEM

Fitoterapija ublažava probleme izazvane lošom cirkulacijom upotrebom čajeva, tinktura, obloga i kupki na bazi bilja s diuretičnim, tonificirajućim i antikoagulativnim svojstvima. Zahvaljujući njima, slaba cirkulacija u nogama se potpuno drži pod kontrolom i ne stvara probleme. Pospešuje se izbacivanje suvišne tečnosti iz organizma, eliminišu se toksini, pa je i krv čistija . Osim toga, blagotvorni sastojci ovih biljaka štite krvne sudove od oštećenja i čine ih elastičnim, a smanjuje se i opasnost od eventualnog zgrušavanja krvi.

Cardioplant biljne kapi

Cardioplant biljne kapi  povoljno deluju kod svih kardiovaskularnih tegoba. Biljni sastojci koji ulaze u sastav kapi regulišu krvni pritisak, pomažu održavanje normalnog rada srca i cirkulacije.

Cardioplant biljne kapi pojačavaju protok krvi kroz miokard, a periferni otpor u krvnim sudovima smanjuju. Koriste se kao dopunska terapija kod srčane insuficijencije, sprečavaju aritmiju, šire koronarne krvne sudove, smanjuju nivo holesterola i triglicerida, ublažavaju simptome angine pektoris.

Cardioplant biljne kapi predstavljaju 100% prirodni proizvod, izrađen originalnom tehnologijom od lekovitih biljnih sirovina sa našeg područja. Kapi mogu slobodno da se koriste sa drugim lekovima za pritisak i cirkulaciju.

Pogledajte i ...

Lekovito bilje za bolesti srca

Lekovito bilje za bolesti srca

U Nacionalnom institutu za zdravlje, kao i u mnogim istraživačkim centrima u SAD i inostranstvu, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *