Početna / Zdravlje žena / Čaj koji pomaže kod neplodnosti
macina trava

Čaj koji pomaže kod neplodnosti

Za sve žene koje ne mogu da imaju decu, a htele bi, postoji narodni lek koji uspostavlja hormonsku ravnotežu i tako omogućava lakše začeće.

Kad je neplodnost u pitanju, žene su spremne na sve! Ako treba, kljukaće se i kojekakvim hormonima, podvrgavati komplikovanim medicinskim tretmanima, samo da bi ostale u drugom stanju i dobile dete.

Ipak, ako pre nego što potražite tuđu pomoć, želite prvo sami da probate, trebalo bi da znate da postoji mnogo slučajeva koji potvrđuju delotvornost biljke u narodu poznate po imenu “macina trava” ili “očajnica”, koja, kako kažu, uspostavlja hormonsku ravnotežu i na taj način dovodi do tako željene trudnoće.

Pogledajte dva recepta koji su pomogli mnogima:

Prva varijanta – čaj se priprema tako što se jedna kafena kašika osušene biljke prelije sa dva decilitra vrele vode i ostavi da odstoji pet minuta. Zatim se procedi i pije više puta tokom dana. Čaj se pije najmanje tri meseca, s prekidima u toku menstruacije. Po začeću treba prestati s konzumiranjem. Da bi se ublažio opor ukus, može se zasladiti medom, ali delotvorniji je bez zaslađivanja.

Druga varijanta – u dva ipo decilitra hladne vode potopi se supena kašika macine trave i stavi da proključa. Kada provri, skloni se sa šporeta, poklopi i ostavi da odstoji sat vremena. Nakon toga se procedi i pije, u tri do četiri doze.

Čaj mora da se pije redovno, najmanje mesec dana, mada se očekivani rezultat ispoljava tek nakon dva do tri meseca. Posle tri meseca treba napraviti četvoronedeljnu pauzu, jer kod nekih osoba preterana upotreba ovog napitka može dovesti do pojave povišenog krvnog pritiska.

Macina trava (Marrubium vulgare), poznata i kao očajnica, veoma je cenjena u narodnoj medicini i vekovima se uspešno koristi za održavanje retroproduktivnog zdravlja žene.

Ova biljka, naravno, ne može da reši probleme ukoliko u osnovi postoji neko oboljenje, ali je u stanju, tvrde dobro upućeni, da normalizuje lučenje polnih hormona i na taj način stabilizuje funkcionisanje reproduktivnih organa.

Samim tim, dovodi u red menstrualne cikluse i zdravlje jajnika, pa tako omogućava plodnost i začeće. Osim toga, pomaže u uklanjanju gotovo svih ženskih tegoba, poput infekcija, bakterijskih upala, grčeva mišića materice i drugih sličnih problema. Istovremeno, deluje umirujuće na psihu žene. Koristi se u obliku čaja, ali da bi se dostigao željeni cilj, neophodna je upornost u primeni terapije.

Pogledajte i ...

Zašto nastaju ciste i kako se leče

Zašto nastaju ciste i kako se leče

Menstruacija utiče na nastanak cisti. Određene tvorevine slične cistama nastaju u jajnicima dok traje ovulacija. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *