Početna / Mišićno koštani sistem / Prirodno protiv bolova u leđima i zglobovima
bolovi u ledjima

Prirodno protiv bolova u leđima i zglobovima

Da glina ima lekovita svojstva i da podstiče obrambene mehanizme organizma zna se već jako dugo. Bolesne ili ozleđene životinje oduvek bi tražile zemlju koja sadrži glinu da u nju ‘zakopaju’ bolni dio tela i uvek bi je nepogrešivo našle.

Danas lekovitu moć gline priznaje i medicina jer je poznato da glina sadrži mnoge mineralne soli i oligoelemente, zatim aluminijum, kalijum, silicijum, kalcijum, natrijum, gvožđe, srebro, magnezijum, bakar i olovo.

Glina pomaže u zarastanju rana, eliminiše nečistoće iz tkiva, krvi i limfe, povećava smanjenu radioaktivnost u organizmu, a apsorbuje preveliku, tako da se posebno preporučuje nakon ili između zračenja mazati na obolelo mesto.

Glina pomaže kod mnogih bolesti: anemije, bolesti diajnih puteva, arterioskleroze, crevnih oboljenja, trovanja, čira, viška želudačne kiseline, promena na koži, opadanja kose, bolnih menstruacija, a možete je uzimati i ako nemate posebnih zdravstvenih problema, za čišćenje organizma ili podizanje energije.

Isprobajte: Glina kao oblog primenjuje se tako da je pomešate s destiliranom vodom, napravite od nje srednje gustu pastu koju nanosite na bolno mesto. Važno je napomenuti da se glina ne sme spremati u metalnim posudama ili mešati metalnom kašičicom. U dodiru s metalom menja svojstva.

Ako imate problema s kolenima ili kičmom, budite uporni. Osim ‘izvlačenja’ boli, glina ima i neverojatnu moć obnavljanja hrskavice pa bi vam mogla pomoći i kod bolesti za koje vam lekari preporučuju operaciju ili od kojih su digli ruke. U tom slučaju budite strpljivi i glinu mažite barem nekoliko meseci.

Kako se glina pije: Jednu kašičicu(plastičnu ili drvenu) gline zamutite u staklenoj čaši u 1,5 dl obične vode i ostavite da odstoji preko noći. Glina se uvijek pije ujutro, na tašte.

Prve nedelje ujutro popijete samo vodu, a talog od gline ostavite na dnu čaše. Druge nedelje ujutro promešate talog u vodi i pustite da malo odstoji, a onda popijete tu srednje mutnu vodu, a glinu koja se slegnula na dnu čaše ostavite. Treće nedelje ujutro promešate glineni talog i vodu i odmah popijete sve.

Vrlo brzo ćete primetiti blagotvorne efekte, a i oni koji nemaju nikakve tegobe, osetiće da se organizam očistio, da im je koža čistija i sjajnija, da imaju više energije.

I ne bojte se, glina ne ostavlja nikakav talog u telu ili crevima, a nekada su se davno i vojnici oboleli od tifusa, dizenterije i raznih infekcija lečili pijenjem rastvora gline. Nabaviti je možete u prodavnicama zdrave hrane i biljnim apotekama, samo morate napomenuti da trebate glinu za pijenje, ona za obloge je malo krupnija.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Prirodno protiv bolova u leđima i zglobovima
Rating
51star1star1star1star1star

Pogledajte i ...

magnezijum

Kako nadoknaditi nedostatak magnezijuma u organizmu

Visoke dnevne temperature i pojačano znojenje dovode do gubitka tečnosti i dragocenih elektrolita, od kojih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *