Početna / Varenje / Prirodni lekovi za čišćenje creva
Prirodni lekovi za čišćenje creva

Prirodni lekovi za čišćenje creva

Čišćenje creva je veoma važno za naše zdravlje. Kada creva ne funkcionišu pravilno, počinju da apsorbuju toksine umesto da ih eliminišu, čime uzrokuju probleme kao što su glavobolja, nadimanje, konstipacija, gasovi, povećanje telesne težine, niska energija, zamor i hronične bolesti. Iz tog razloga je neophodno vršiti redovno čišćenje creva.

Ove probleme mogu prouzrokovati i određene namirnice (većina namirnica koje danas jedemo imaju dodatke, konzervanse i druge hemikalije), što dovodi do stvaranja sluzi u debelom crevu, stvarajući toksine koji truju telo.

Međutim, uz pomoć čišćenja debelog creva i creva uopšte, lako se možete osloboditi štetnih toksina i promovisati rast zdravih crevnih bakterija. Čišćenje creva će vam takođe pomoći da povećate energiju i poboljšate apsorpciju vitamina i hranljivih materija u telu. Postoji mnogo tretmana za čišćenje creva, koje ćemo navesti u daljem tekstu.

Koji su najbolji priodni lekovi za čišćenje creva?

Voda

Za čišćenje creva, najbolje što možete učiniti je da pijete puno vode. Neophodno je piti najmanje 10 do 12 čaša vode u toku dana. Redovno konzumiranje vode će pružiti vašem telu tečnost koja je potrebna da ispraznite štetne toksine i otpad iz tela na prirodan način.

Pijenje puno vode će takođe stimulisati prirodnu peristaltičku akciju, pomažući tako da se hrana kreće kroz digestivni sistem. Takođe, voda je neophodna da bi vaše telo bilo dobro hidrirano. Uz vodu možete da pijete sveže skove od voća i povrća.

Sok od jabuke

Sveži sok od jabuke je jedan od najboljih prirodnih lekova za čišćenje creva. Pijenje soka od jabuke redovno podstiče kretanje creva, razbija toksine i poboljšava zdravlje jetre, kao i probavni sistem. Sveže isceđen sok od jabuke pruža najbolje rezultate, ali ako nije dostupan, možete koristiti kupovni organski sok od jabuke.

Počnite svoj dan sa jednom čašom nefiltriranog soka od jabuke. Posle 30 minuta popijte jednu čašu vode.

Ponovite ovu rutinu nekoliko puta tokom celog dana i nastavite tako tri dana. U međuvremenu, možete piti i jednu čašu soka od šljiva. Kada koristite ovaj tretman za čišćenje creva, preporučuje se da izbegavate čvrstu hranu.

Sok od limuna

Limun ima antioksidativna svojstva i visok sadržaj vitamina C, što je dobro za digestivni sistem. Stoga se limunov sok može koristiti kao prirodni lek za čišćenje creva.

Pomešajte sok od jednog limuna, prstohvat morske soli i malo meda u čaši mlake vode. Pijte ovo na prazan želudac ujutru.

Dodajte dve kašike sveže isceđenog limunovog soka u čašu soka od jabuke. Popijte ovo tri ili četiri puta dnevno. Ovo će smanjiti sluzi u crevima.

Koristite bilo koji od ovih lekova nekoliko dana.

Sok od sirovog povrća

Za čišćenje creva, neophodno je da se držite dalje od obrađene i kuvane hrane jedan ili dva dana. Umesto čvrste hrane, pijte sveži sok od povrća nekoliko puta dnevno. Zeleno povrće posebno sadrži hlorofil koji pomaže u otklanjanju otrova. Takođe, vitamini, minerali, aminokiseline i enzimi prisutni u njemu održavaju vaše telo zdravim. Takođe možete piti biljne čajeve.

Koristite isključivo sveže isceđene sokove, koristeći sokovnik ili blender.

Jogurt

Kao probiotička hrana, jogurt, posebno onaj sa živim i aktivnim kulturama, će uvesti „dobre“ bakterije u creva, koje podstiču varenje. Takođe će se boriti protiv inflamatornih bolesti creva.

Možete konzumirati jogurt sam po sebi ili dodajte malo svežeg voća kao što su jabuke, limeta, banane i bobice.

PROHERB BILJNE KAPI su 100% prirodan preparat, na bazi pažljivo odabranog bilja: kima, anisa, krušine, nane i artičoke. Ove biljne kapi dokazano pomažu kod probavnih tegoba, uključujući i čišćenje creva.

PROHERB KAPI za čišćenje creva doprinose boljoj probavi, smanjuju tegobe u slučaju zatvora, normalizuju rad creva i digestivnog trakta i predstavljaju odličan prirodni laksativ – stoga ih možete koristiti kao prirodni lek za čišćenje creva. Ne stvaraju zavisnost i nemaju neželjenih efekata.

Pogledajte i ...

Opstipacija - prirodni lekovi za lenja creva

Opstipacija – prirodni lekovi za lenja creva

Opstipacija ili zatvor predstavlja jednu od najčešćih zdravstvenih tegoba savremenog čoveka jer se smatra da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *