Početna / Mišićno koštani sistem / OSTEPOROZA – prirodno lečenje
osteporoza

OSTEPOROZA – prirodno lečenje

OSTEPOROZA je smanjenje koštane gustine, odnosno kada koštane ćelije gube kalcijum pa vremenom dolazi do razredjivanja kostiju.

Pre nego sto nastupi osteoporoza javlja se osteopenija. Termin osteopenija koristi se za definisanje gustoće kostiju koja je manja od normalne, ali nije toliko niska da bi se dijagnostikovala kao osteoporoza. Kod osteoporoze gustoća kostiju je toliko niska da postoji ozbiljna opasnost od preloma čak i pod uobičajenim okolnostima. U nekim slučajevima kosti postaju toliko krhke da se mogu prelomiti tokom svakodnevnih aktivnosti. Takav gubitak koštane mase karakterističan je za starije osobe, a izraženiji je kod žena nego kod muškaraca i to u periodu postmenopauze.

Osteoporoza je bolest kod koje prirodno lečenje može dati dobre rezultate i povećati kvalitet i gustinu kostiju. Lečenje je najefikasnije ukoliko se preduzme već sa pojavom osteopenije.

Na prvom mestu, neophodno je povećati unos kalcijuma i redovno se izlagati sunčevim zracima da bi se organizmu obezbedila dovoljna količina vitamina D, jer su ovo dva najbitnija faktora koja održavaju zdravlje kostiju i podižu nivo gustoće kostiju.

Magnezijum je sledeći mineral o kojem treba voditi računa da ga u organizmu uvek bude dovoljno jer on, slično vitaminu D, podstiče apsorpciju kalcijuma i utiče na izgradnju kostiju.

Dakle, osim redovnog sunčanja osteoporoza će se poraziti unosom mlečnih proizvoda, susama, graška, zelenog lisnatog povrća, integralnih žitarica, orašastog voća i semenki.

Biljne kapi kod osteoporoze

biljne-kapi-kod-osteoporozeSastav:

  • Tinc. Urticae
  • Tinc. Foenugraeci semen
  • Tin. Equiseti
  • Tinc. Cynosbati

Kada koristimo Biljne kapi kod osteoporoze®?
Biljne kapi kod osteoporoze, kao dodatak ishrani, preporučujemo za očuvanje koštane mase u prevenciji osteoporoze i kao dopunsku terapiju osteoporoze i osteopenije. Opravdana je primena u stanjima kod kojih je potreban povećan unos kalcijuma i u starijoj životnoj dobi. Značajna je i njihova primena kod nedovoljnog unosa kalcijuma hranom. Naročito se preporučuje ženama srednje i starije životne dobi, odnosno osobama koje puše i ne bave se dovoljno fizičkim aktivnostima.

Biljne kapi kod osteoporoze možete naručiti ovde >>>

Summary
Review Date
Reviewed Item
OSTEPOROZA - prirodno lečenje
Rating
51star1star1star1star1star

Pogledajte i ...

Prirodno lečenje artritisa

Artritis je bolna i hronična upala zglobova, koju možete osetiti u kolenima, kukovima, rukama ili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *