Početna / Varenje / Obnavljanje jetre prirodnim putem

Obnavljanje jetre prirodnim putem

Jetra je jedini ljudski organ koji se može u potpunosti obnoviti i stoga moramo je čuvati. Od svih zadataka koje obavlja između ostalog ima i ulogu proičišćavanja krvi od toksina i otrova. Međutim u određenim situacijama jetra postaje i sama preopterećena toksinima i tada joj je potrebna pomoć, opšta preporuka je obnavljanje jetre prirodnim putem.

Obnavljanje jetre prirodnim putem

Čišćenje jetre prirodnim putem, kroz pravilnu izbalansiranu ishranu najbolji je način oporavka ovog organa. Sve što unesemo od hrane prolazi kroz jetru i upravo pravilnom ishranom joj treba olakšati i omogućiti efikasniji rad. Iz toga razloga važno je uvrstiti u svakodnevnu ishranu namernice kao što su jabuke, žitarice, špargla, avokado, cvekla i šargarepa, prokelj, kupus, citrusi, beli luk, grejpfrut, lisnato zeleno povrće, kupusasto povrće, maslinovo ulje, orasi.

Šta pomaže jetri?

Neka hrana i suplementi mogu pomoći jetri da radi bolje. Đumbir, većina tamnozelenog lisnatog povrća, cvekla i nana su veoma korisni. Uz to…

Šargarepe: Bogate beta karotenom pomažu da se reguliše nivo šećera u krvi i smanje zapaljenja.

Gujina trava: Sadrži antioksidanse koji se ponašaju kao blokatori toksina.

Orasi: Pomažu eliminaciju toksina

Limun: Čisti, ne samo jetru, nego i bešiku, bubrege, digestivni trakt i pluća.

Beli luk: Pomaže pročišćavanje krvi i olakšava posao bubrezima i jetri.

Čaj od maslačka: Maslačak se koristi već vekovima u narodnoj medicini. On pročišćava krv i deluje kao antioksidans, pa se preporučuje osobama koje imaju problema s jetrom.

Sok od cvekle: Sadrži hemikaliju pod nazivom betain koja stimuliše ćelije jetre.

Osim ovih namirnica, važno je da dovoljno spavate, posećujete povremeno saunu, prepustite se limfnoj drenaži i pijete mnogo filterisane vode

FloraLip biljne kapi za jetru

FLORALIPFloraLip biljne kapi za jetru i holesterol pomažu razgradnju holesterola u žučne kiseline i eliminaciju viška holesterola iz organizma putem sistema za varenje. Ova dva procesa dovode do smanjenja nivoa „lošeg“ i povećanja nivoa „dobrog“ holesterola u krvi.

Ekstrakt artičoke, sikavice i ruse trave poboljšava protok žuči i tako deluje blagotvorno kod svih tegoba koje se javljaju kao posledica lošeg protoka žuči: osećaj nadutosti, mučnina, gorušica, otežano varenje i opstipacija. Usled svog snažnog antioksidativnog dejstva, artičoka i sikavica štite jetru od toksina i infekcija i stimuliše regeneraciju ćelija jetre. Grčko seme deluje povoljno na regulisanje metaboličkih poremećaja.

FloraLip biljne kapi za jetru i holesterol možete poručiti putem telefona: 011/380 62 81, kao i putem naše online prodavnice ovde >>>

Summary
Review Date
Reviewed Item
Obnavljanje jetre prirodnim putem
Rating
51star1star1star1star1star

Pogledajte i ...

Sikavica za zaštitu i obnavljanje jetre

Sikavica je odavnina poznata kao najbolje sredstvo za zaštitu i obnavljanje jetre, ali poseduje i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *