Početna / Urinarni sistem / Najbolji prirodni lekovi za urinarne infekcije
lekovi za urinarne infekcije

Najbolji prirodni lekovi za urinarne infekcije

Da li vas muči često mokrenje, kao i peckanje, bol i neugodnost prilikom mokrenja? Najverovatnije se radi o infekciji urinarnog trakta. Gotovo da ne postoji osoba koja bar jednom u životu nije iskusila urinarnu infekciju. Ovaj zdravstveni problem lekari često leče antibioticima (za koje je poznato da izazivaju niz neželejnih efekata), međutim, postoji prirodno rešenje! U okviru ovog teksta ćete saznati koji su to najbolji prirodni lekovi za urinarne infekcije.

Infekcije urinarnog trakta se mogu javiti bilo gde u okviru urinarnog sistema (ureteri, bešika, bubreg). Urinarne infekcije su druge po redu kada je u pitanju učestalost javljanja infekcija u organizmu.

Najčešći uzrok urinarne infekcije je Escherichia coli, bakterija iz debelog creva koja dospeva u urinarni trakt. Osim toga, žene su više sklone razvijanju urinarnih infekcija od muškaraca, budući da imaju kraću uretru koja se takođe nalazi u blizini rektuma.

Koji su simptomi urinarne infekcije?

Simptomi infekcije urinarnog trakta mogu zavisiti od pogođenog područja urinarnog sistema. Međutim, početni opšti simptomi mogu se javiti kod svih tipova ovih infekcija. To uključuje doživljavanje čestih snažnih nagona za uriniranjem, ali mokrenje malih količina urina, ostavljajući osećaj nepotpunog pražnjenja bešike. Još jedan prvi znak jeste peckanje i bol prilikom mokrenja, što je simptom uretritisa. Urin može postati zamućen, taman i koncentrovan i imati neprijatan miris. Takođe može da bude prisutna krv u mokraći (hematurija). U slučaju upale bešike može da se javi i bol u donjem delu stomaka, kao i visoka telesna temperatura.

Urinarne infekcije prirodno lečenje

Ove infekcije mogu biti bolne ako se ne leče odmah. Često se prepisuju antibiotici za urinarne infekcije, ali oni mogu uzrokovati neželjene efekte, kao što su gastrointestinalni poremećaji. Ljudi koji doživljavaju simptome urinarne infekcije obično imaju koristi od prirodnog pristupa lečenju.

Mnogi lekari preporučuju vitamin C u dozi od 5.000 mg ili više, za akutnu urinarnu infekciju, budući da ovaj vitamin stvara neprijatnu sredinu za bakterije.

Osobine brusnice sprečavaju da se ešerihija koli, bakterija koja je najčešće odgovorna za većinu infekcija urinarnog trakta, prikači na zidove bešike. Borovnice sadrže slična svojstva kao brusnice.

Drugi prirodni lekovi za urinarne infekcije uključuju sledeće povrće i lekovito bilje, koji su odobreni u Nemačkoj kao deo terapije za osobe sa urinarnim infekcijama:

 • špargle
 • breza
 • zlatica
 • rastavić
 • java čaja
 • koren belog sleza
 • kopriva.

FLORACOLI BILJNE KAPI predstavljaju odličan prirodni preparat koji dokazano deluje protiv urinarnih infekcija, ešerihije koli i sličnih urinarnih tegoba.

Ove prirodne kapi sadrže mešavinu biljnih tinktura zlatnice, vranilove trave, uve, rastavića i rtanjskog čaja – koji se odlikuju izrazitim protivupalnim, antiseptičnim i diuretičnim delovanjem.

FLORACOLI BILJNE KAPI smiruju akutnu i hroničnu upalu bubrega, bešike i mokraćnih kanala.

Najbolji čajevi za urinarne infekcije:

 • uvin čaj
 • čaj od brusnice
 • čaj od rastavića
 • čaj od bobica kleke
 • čaj od breze
 • čaj od kukuruzne svile
 • čaj od peršuna
 • čaj od peteljki trešnje i višnje
 • čaj od belog sleza.

Dodatni saveti

Pijte puno vode koja pomaže u podsticanju mokrenja i izbacivanju toksina.

Kafa, kisela hrana i alkohol iritiraju bešiku i kompromituju njenu sposobnost da se izbori protiv infekcije. Uobičajeno rešenje za ljude koji boluju od bolnih urinarnih infekcija jeste konzumiranje 1 kašičice sode bikarbone koja se dodaje u vodu za piće. Soda bikarbona neutrališe kiselost u urinu, eventualno ubrzavajući oporavak.

Pogledajte i ...

Prevencija erektilne disfunkcije

Prevencija erektilne disfunkcije

Muška neplodnost je nešto sasvim različito od impotencije. Muškarac koji ne može održati erekciju, može …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *