Početna / Varenje / Kronova bolest
Kronova bolest

Kronova bolest

Regionalni enteritis, odnosno Kronova bolest, jeste nespecifično, hronično i zapaljensko oboljenje digestivnog trakta, koje može da zahvati sve njegove delove, počev od usta do analnog otvora. Najčešće napada sluzokožu tankog, odnosno ulaz ili čitavu površinu debelog creva, stvarajući duboke ranice ili zadebljanja na zidu obolelog organa.

Uzroci ove bolesti creva još uvek nisu u potpunosti poznati. Pretpostavlja se da su genetski faktori i stres, koji uzrokuju neadekvatnu reakciju organizma na unos hrane i spoljašnje uticaje, polazna osnova za nastanak regionalnog enteritisa. Simptomi kronove bolesti zavise od toga koji deo digestivnog trakta je zahvaćen, ali najčešće se manifestuju grčevima u trbuhu i opstipacijom, koja nastaje zbog otečenosti zidova creva kod obolele osobe.
S obzirom na promenljivu kliničku sliku oboljenja, neki od simptoma kod Krona jesu i crvenilo očiju, jak osećaj mučnine, povraćanje, otežano i bolno gutanje, noćno znojenje, osipi na koži, anemija, nadutost, problemi sa pražnjenjem creva, sluzava ili krvava stolica, abdominalni bolovi oko pupka i sa donje desne strane stomaka, gubitak apetita i telesne mase, povišena temperatura i analni čirevi.

Ponekad kod odraslih jedini simptom može biti povišena telesna temperatura sa gubitkom telesne mase, dok se u slučaju dece tokom dužeg perioda, usled pothranjenosti, javljaju odložen rast i seksualno sazrevanje, što se odražava i na njihov psihički razvoj, pogotovo ako im Kronova bolest onemogućava druženje sa vršnjacima.

Ishrana

Ljudi oboleli od Kronove bolesti su često pothranjeni jer infmlamacija delova creva može dovesti do malapsorpcije hranjivih materija. Ishrana sa malo vlakana može da smanji pokretljivost creva i time pomogne u kontroli dijareje. Smanjenim unosom mlečnih proizvoda, kao i hrane koja uzrokuje nadimanje (pasulj, kupus, brokoli…) simptomi bolesti se poboljšavaju.

Prirodni lek za hronične upalne procese u crevima

Gastocolon biljne kapi su prirodni biljni preparat koji je stvoren sa ciljem da pomogne svim pacijentima koji boluju od sindroma nervoznih creva, Kronove bolesti i hroničnog kolitisa.

Gastocolon tinktura za nervozna creva deluje blago umirujuće, opušta i smanjuje napetost u crevima, normalizuje crevnu floru i pomaže u regulisanju probave i regeneraciji sluznice creva. S obzirom da su nervozna creva najčešće posledica stresa, nervoze, nepravilne ishrane i colitisa ovo višestruko delovanje Gastocolon biljnih kapi garantuje da će tegobe posle redovne upotrebe biljnih kapi nestati. Gastocolon tinktura za nervozna creva i kolitis najbolje rezultate daje uz dijetalnu ishranu i izbegavanje namirnica koje izazivaju simptome bolesti.

 Gastocolon biljne kapi možete poručiti putem telefona: 011/380 62 81, kao i putem naše online prodavnice ovde >>>

Pogledajte i ...

Sindrom nervoznih, iritabilnih creva

Sindrom nervoznih, iritabilnih creva

Nadutost i gasovi, bol u stomaku, proliv i zatvor u nepravilnim razmacima… Ovakvi simptomi se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *