Početna / Varenje / Kada bi trebalo posumnjati na infekciju sa Helikobakter pilori
Helikobakter pilori

Kada bi trebalo posumnjati na infekciju sa Helikobakter pilori

Helikobakter pilori infekcija je uzročnik čireva na dvanaestopalačnom crevu i čak 80 odsto čireva na želucu, ali srećom, danas se veoma lako dijagnostifikuje i leči.

Heliko bakterija predstavlja najčešći uzrok nastanka čireva. Ulkus predstavlja oštećenje na sluznici želuca ili duodenuma, prekid kontinuiteta usled postojanja erozije dela sluznice izazvano povećanom količinom želudačne kiseline. U normalnim uslovima u želucu se stvara želudačna kiselina koja učestvuje u varenju hrane i uništavanju bakterija koje se unesu sa hranom u organizam. Takođe, određene ćelije u želucu stvaraju zaštitini sloj mukusa (sluzi), koji oblaže površinu sluznice i štiti je od erozivnog dejstva kiseline. Ukoliko dođe do poremećaja ove ravnoteže javlja se čir usled oštećenja sluznice od strane kiseline. U nekim slučajevima Helikobakter pilori može izazvati gastritis, zapaljenje sluznice želuca i duodenuma, koje može dovesti do nedostatka vitamina B12.

U sledećim situacijama postoji velika verovatnoća za postojanje infekcije ovom bakterijom kao i najveća potreba za testiranje na H. Pylori:

  • Dispepsija (poteškoće sa varenjem)
  • bol, nelagodan osećaj u abdomenu
  • Želudačni i duodenalni čir
  • Funkcionalna dispepsija
  • Ukoliko Vam je prepisana dugoročna terapija sa nesteroidnim antiinflamatornim lekovima poput ibuprofena, apsirina ili diklofenaka
  • Ukoliko bolujete od gastritisa (zapaljenje sluznice)
  • Neobjašnjenu anemiju usled deficita gvožđa (sideropenijska anemija)
  • Ukoliko bolujete od hronične idiopatske trombocitopenijske purpure

Lečenje Helikobakter pilori prirodnim putem

Laneno seme spada u efikasne prirodne lekove koji mogu pomoći kod lečenja infekcije izazvane ovom bakterijom. Supena kašika lanenog semena doda se u šolju tople vode. To treba da odstoji najviše tri sata. Smesu treba procediti i uzimati kašiku lanenog semena pre svakog obroka. Sluz koja se dobija iz lanenog semena dospeva na zidove želuca i umanjuje bolove.

BIOGASTRITIS kapi

Biogastritis kapi deluju na gastritis, smanjivanje želudačne kiseline, smanjenje gorušice, helikobakter, čir na želucu, regeneraciju sluznice želuca, upalu želuca, tradicionalno sredstvo za stomak, bol u želucu.

Kapi za gastritis deluju protektivno na razvoj helikobaktera.

Biogastritis kapi možete poručiti putem telefona: 011/380 62 81, kao i putem naše online prodavnice ovde >>>

Pogledajte i ...

Gastritis lečenje biljem

Gastritis lečenje biljem

Želudačna sluznica čini zaštitnu barijeru, odnosno štiti želudаc od digestivne kiseline. Kod gаstritisа, tа bаrijerа …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *