Početna / Imuni sistem / Jačanje imuniteta prirodnim putem
Jačanje imuniteta prirodnim putem

Jačanje imuniteta prirodnim putem

Imunitet je sposobnost organizma da se svojim mehanizmima odbrani od virusa, infekcija, bakterija, parazita i ostalih patogena. Postoji više vrsta imuniteta, priridno stečeni, veštački stečeni, aktivni i pasivni.

Prirodno stečeni imunitet je onaj koji beba nasledi od majke, tj. antitela koja još u trudnoći majka putem posteljice prenosi na plod ili putem mleka na novorođenče.

Veštačko stečeni imunitet je veštačkim putem osnažen organizam za borbu protiv bolesti, tj. ubacivnje antitela koja se unose u organizam, na primer putem vakcinacije.

Aktivni imunitet se stvara i obnavlja tokom celog života. Na primer kada neki vurus napadne telo, organizam stvara ćelije koje pamte odbramenu reakciju organizma na taj virus i sledeći put kada taj isti virus napadne organizam, telo već zna kako da se odbrani (preležane bolesti).

Pasivni imunitet predstavlja prenos antitela ali nije dugotrajan. Veštačko napravljenom imunitetu se pribegava kada postoji velika opasnost da na primer određeni virus napadne organizam, a nema dovoljno vremena da organizan sam stvori anititela za odbranu.

Kako ojačati imunitet

Pre svega treba obratiti pažnju na stil života. Dovoljno sna – najmanje osam sati, redovna fizička, ali dobro odabrana aktivnost, najbolje tri puta nedeljno, boravak u prirodi, relaksiranje uz drage ljude, eliminacija stresa, dovolno unošenje vode, preporučena doza je 2 litra, tj. 8 čaša dnevno.

Osluškivanje svog tela i briga o njemu sigurno je pravo oružje protiv opakih neprijatelja koji vrebaju svaki trenutak slabosti kako bi napali naše telo, s toga, krećemo u ozbiljnu borbu za jači imunitet.

Jačanje imuniteta prirodnim putem

Zeleniš je važan, posebno povrće sa tamnim listovima (poput spanaća), jer je puno vitamina (A, E, B1, B2, B9) i minerala važnih za jak imunitet.

Povrće i voće. Tu mislimo na: mrkve, brokoli, bundeve, kelj, cveklu, kupus, patlidžan, mladi grašak, paprike, luk, paradajz, … Povećajte i unos voća bogatog vitaminom C, a pijte i čaj od šipka.

Od sušenog voća bazirajte se na: bademe, kajsije, pistaće, pekan orahe, sušene brusnice, semenke bundeve, brazilske orahe, …

Konzumirajte više belog luka i jogurta. Ovo je najjednostavniji savet. Možete čak ponekad napraviti salatu od belog luka i jogurta sa svežim povrćem. Služite uz ručak.

U ishranu uključite i kokosovo ulje, pijte zeleni čaj, čaj od šipka i koprive, jedite sočiva i što zdraviju hranu.

Viroplant biljne kapi

Viroplant biljne kapi deluju sistemski na ceo organizam tako da deluju na viruse i bakterije koje se nalaze u različitim delovima organizma, bilo da je u pitanju digestivni trakt, mokraćni kanali, ili pak parenhimatoznim tkivima, aktivni sastojci iz biljka povoljno će delovati na eliminisanju i izbacivanju iz organizma.

Biljni sastojci Viroplant biljnih kapi deluju povoljno kod pada imuniteta, čestih viremija, prisustva Human papillomavirus (HPV), Varicella zoster virusa, kao i kod infekcija izazvanih virusom hepatitisa.

Valechin kapi

Valechin kapi predstavljaju jedinstveno prirodno resenje kod različitih tegoba. Valechin kapi pomažu u inaktivaciji (HPV)  virusa koji je uzročnik kondiloma delujući na sam virus i imuni sistem. Sadrži mešavinu biljaka specijalno odabranih i kombinovanih za dejstvo na HPV i jačanje organizma.

Aktivni sastojci ehinacee kapi pomažu ublažavanju tegoba koje prate: bakterijske i virusne infekcije disajnih organa (prehlada, bolesti grla, promuklost, grip, bronhitis, sinuzitis, kašalj, otežano disanje, astma), herpes simplex, urogenitalne infekcije i pad imuniteta, kao posledice stresa.

Pogledajte i ...

Simptomi kandide, ishrana i lečenje

Simptomi kandide, ishrana i lečenje

Usled različitih uticaja, a pre svega nakon lečenja antibioticima, kod oslabljene reakcije imunološkog sistema ili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *