Početna / Mišićno koštani sistem / Bolovi u leđima
bolovi u leđima

Bolovi u leđima

Iako ste najčešće čuli od starijih osoba da se žale na bolove u leđima, bolovi u leđima nisu nužno znak starenja, pa mogu pogoditi bilo koga iz bilo kojeg starosnog doba. Jačina bolova u leđima može varirati među različitim pojedincima, kod nekih može pojaviti tek mala bol u leđima, dok kod nekih može biti toliko jaka da onemogućava normalno funkcionisanje.

Bol u leđima danas je vrlo česta bolest, osam od deset osoba bar jednom će u životu patiti od bolova u leđima. Mesto i težina bolova u leđima zavisi o nekoliko uzroka, kao što su dob, opšte zdravstveno stanje, ali na sreću u većini slučajeva može se lečiti ili bar ublažiti promenama načina života i lekovima. Dijagnoza je jedan od najvažnijih elemenata u uspešnom lečenju, ali samo će oni najteži slučajevi pomeranja i pucanja diska zahtevati operaciju. Osobe obično ignorišu bol u leđima i savet lekara traže tek kada bol postane nepodnošljiva.

U mnogim slučajevima pravovremeno lečenje najbolje pomaže borbi protiv bolova u leđima i njihovom prestanku. Šta uzrokuje bolove u leđima:

  • napetost
  • išijas
  • nepravilan oblik kičme
  • osteoporoza
  • infekcije i mnogi drugi faktori.

Postoje mnogi lekovi protiv bolova u leđima za koje se zna da su vrlo korisni. Toplo-hladna terapija dobar je lek za bolove u leđima. Obično će naizmenične toplo hladne obloge ukloniti bol na kratko vreme. Za lečenje bolova u leđima od bilja se najčešće preporučuje kora vrbe, vražja pandža koje se uzimaju oralno.

Masaže su također vrlo korisne. Vežbanje je jedan od najvažnijih postupaka kod lečenja bola u leđima. Osobe bi trebale hodati redovno, plivati i izvoditi vežbe koje im je preporučio lekar. Nedostatak vitamina D može dovesti do bola u leđima, pa je nužno unositi suplemente ili se što više izlagati sunčevim zracima.

Riblje ulje takođe pomaže ublažavanju bola u leđima. Ali jednako važno, ako ne i važnije je promeniti životni stil. Treba odustati od svih nezdravih navika poput konzumiranja alkohola i pušenja. – pravilno se držati dok se sedi i stoji – dovoljno se svakodnevno odmarati, ali i vežbati. – tražiti načine za oslobađanje od stresa.

Želite da vas kičma više nikada ne boli? Isprobajte ovaj prirodni recept, i nečete prepoznati svoju kičmu.

Jer, sve što je genijalno je zapravo veoma jednostavno i dostupno, bukvalno na dohvat ruke, o čemu se dosta vas ubedilo koristivši ovaj jednostavni i efikasni recept za oslobađanje bolova u leđima, zglobovima i nogama.

Ako zelite da zaboravite na bolove u kičmi, svako veče, pred spavanje, u roku 1,5 meseca treba da jedete:

  • 1 suvu smokvu
  • 1 suvu kajsiju
  • 5 suvih šljiva

Ovi plodovi sadrže supstance koje izazivaju regeneraciju tkiva, koje sastavljaju intervertebralne diskove. Oni ih čine jačim i čvršćim. Pršljenovi počinju sami da staju na određene njima prirodom, mesta, bez spoljne manuelne korekcije. Probajte i vi nećete prepoznati svoju kičmu! Svaki plod posebno sadrži određene elemente i supstance, a njihovo mešanje daje odličan lek, koji je izuzetno efikasan protiv bolova u kičmi. Izuzetno je korisno za muškarce i za žene. Ovaj recept je dobijen na poklon od sportista-olimpijaca, koji su na taj način regenerisali svoju kičmu posle teških fizičkih napora.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Bolovi u leđima
Rating
51star1star1star1star1star

Pogledajte i ...

magnezijum

Kako nadoknaditi nedostatak magnezijuma u organizmu

Visoke dnevne temperature i pojačano znojenje dovode do gubitka tečnosti i dragocenih elektrolita, od kojih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *