Početna / Imuni sistem / Antioksidanti – zaštita od slobodnih radikala
Antioksidanti

Antioksidanti – zaštita od slobodnih radikala

Antioksidanti su najvažnije oružje organizma za odbranu od slobodnih radikala. Tokom normalnog odvijanja metaboličkih procesa u organizmu, svakog minuta se stvaraju tzv. slobodni radikali. Oni su veoma reaktivne čestice, koje sadrže neparan broj elektrona, sposobni su da stupe u reakciju sa ćelijskim gradivnim materijama, ćelijskom membranom ili čak i sa samom DNK, oštećujući ih, dok istovremeno treba napomenuti da slobodni radikali učestvuju i u procesima prenosa informacija unutar ćelija.

Nagomilavanje slobodnih radikala može biti opasno, i na to u velikoj meri može uticati i naš stil života.: stalna jurnjava, zagađeni vazduh i smog, kao i pušenje (kod mnogih čak i zajedno), praćeno sa nepravilnom i antioksidantima siromašnom ishanom. Ko bi verovao, da se čak i tokom sportskih aktivnosti i obavljanja težeg fizičkog rada takođe povećava stvaranje slobodnih radikala, i to srazmerno intenzitetu. Razmislimo samo, koliko puta se nađemo u takvim situacijama svakodnevno, kada se pojačava stvaranje slobodnih radikala.

Ukoliko dođe do poremećaja ravnoteže između antioksidanata i molekula slobodnih radikala, i ukoliko to stanje potraje duže vreme, nastaje tzv. oksidativni stres, koji prema istraživanjima učestvuje u procesima „starenja“ i razvoja određenih hroničnih oboljenja (npr. maligne bolesti, kardiovaskularna oboljenja). Iako slobodne radikale određeni ćelijski enzimi i vitamini, kao i neki drugi specifični mehanizmi mogu neutralisati, u slučaju prevelikog broja slobodnih radikala ova odbrana može biti nedovoljna, pa su potrebni antioksidanti.

Sa našim životnim stilom i načinom ishrane možemo doprineti povećanju broja antioksidanata koji mogu pomoći u odbrani ćelija. Moramo imati u vidu da u današnje vreme nije sigurno da određene namirnice zaista sadrže potrebne vredne hranljive materije u onoj meri u kojoj mi to zamišljamo. U takvim situacijama se svakako isplati primena pouzdanih dodataka ishrani vrhunskog kvaliteta sa antioksidantskim sadržajem – antioksidanti koje nude veoma efikasnu alternativu za jačanje naše zaštite.

Prednosti antioksidanata dobro su poznate. Istraživanje je pokazalo da su od ključnog značaja kao „podrška“ imunog sistema i sprečavaju bolesti kao što je rak. Najviše ih ima u voću i povrću. Naravno, sadržaj vlakana pojačava lekovita svojstva. Antioksidanti mogu se naći u organskoj kafi, čaju, sirovoj čokoladi, orahu… Smanjuju upale koje mogu dovesti do bolesti srca ili do dijabetesa.

Florabetulin kapi su provereno dobre u zaštiti ćelija od slobodnih radikala

FlorabetulinFlorabetulin kapi pomažu kod:

 

  • – kancera jajnika
  • – malignog tumora na mozgu
  • – leukemije
  • – antivirusna svojstva
  • – antimalarična svojstva
  • – Antioksidantna aktivnost

 

 

Florabetulin kapi možete poručiti putem telefona: 011/380 62 81, kao i putem naše online prodavnice ovde >>>

Pogledajte i ...

Pšenične klice – prirodni lek protiv kandide

Smeštene u centru semena pšenice, pšenične klice su visoko koncentrisan izvor hranljivih materija, i mogu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *